Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA, mesaj ferm către federaţia din Ungaria: ”Vrem să clarificăm!”. Forul reaminteşte posibilitatea unor consecinţe pe linie disciplinară

UEFA, mesaj ferm către federaţia din Ungaria: ”Vrem să clarificăm!”. Forul reaminteşte posibilitatea unor consecinţe pe linie disciplinară

Echipa națională

Comentarii

În urma sesizărilor primite din partea mai multor federaţii de fotbal, printre care şi a României, UEFA a redeschis linia de dialog cu forului de la Budapesta pentru a lămuri situaţia însemnelor legate de ”Ungaria Mare”.

Secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, a părut surprins de faptul că Federaţia Maghiară de Fotbal a publicat mesajul prin care anunţa că UEFA a aprobat afişarea însemnelor ”Ungariei Mari”, la scurt timp după ce au fost înştiinţaţi că nu se poate pune problema de aşa ceva.

UEFA le reaminteşte ungurilor posibilitatea unor sancţiuni

De asemenea, reprezentantul UEFA le reaminteşte ungurilor că, dacă nu se vor conforma solicitărilor, şi anume interzicerea însemnelor ”Ungariei Mari”, există posibilitatea ca forul de la Budapesta să fie supus unor sancţiuni disciplinare.

Iată cum arată scrisoarea trimisă de UEFA către Budapesta, după ce ungurii au publicat eronatul mesajul de ”liberă folosinţă” a însemnelor ”Ungariei Mari”.

Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondenţă din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conţină simboluri ca „Ungaria Istorică” şi „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existenţa mai multor ştiri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri şi bannere la competiţiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afişarea unor astfel de steaguri şi bannere. Mai mult, aşa cum am menţionat în scrisoarea precedentă, prezenţa unor asemenea bannere poate aduce consecinţe pe linie disciplinară.

De aceea, vă recomandăm ferm să urmaţi paşii necesari pentru a împiedica afişarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, aşa cum am menţionat şi în scrisoarea anterioară, va fi de competenţa organismelor disciplinare independente să evalueze şi să impună eventuale sancţiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate, Theodore Theodoridis, Secretar General UEFA”, au transmis cei de la UEFA, conform playsport.ro.

Afla mai multe despre: uefaungariaromania 

viewscnt
Articole similare