Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Uluitor! UEFA a aprobat cererea maghiarilor de a afişa steagul Ungariei Mari la meciuri! Prima reacţie: ”Nu ştiu ce au avut în cap!”

Uluitor! UEFA a aprobat cererea maghiarilor de a afişa steagul Ungariei Mari la meciuri! Prima reacţie: ”Nu ştiu ce au avut în cap!”
Comentarii

Federaţia Maghiară de Fotbal a primit verde de la UEFA pentru afişarea steagului Ungariei Mari la meciurile echipei naţionale, doar în varianta simplificată, fără inscripţii, simboluri sau abţibilduri revizioniste.

Uluitor! UEFA a aprobat cererea maghiarilor de a afişa steagul Ungariei Mari la meciuri!

Noţiunea de ”Ungaria Mare” se referă la graniţele Ungariei dinainte de anul 1918, stat care ar include toate teritoriile care erau sub influenţa Budapestei la momentul respectiv.

Teritoriile care ar fi incluse în ”Ungaria Mare” sunt anumite regiuni din afara statului maghiar de astăzi, respectiv o parte din Transilvania (România), dar şi din Slovacia, Croaţia, Serbia, Ucraina şi Slovenia.

”Acceptând argumentele Federaţiei Maghiare, cele două organizaţii au concluzionat că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică şi pentru simbolurile şi inscripţiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor.

Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se arată în comunicatul Federaţiei de Fotbal din Ungaria

Meciurile Ungariei la care ar urma să intre în vigoare această decizie sunt cu Estonia (23 martie, amical) şi Bulgaria (27 martie, preliminarii EURO), ambele găzduite de Ungaria.

În comunicat sunt precizate şi aspectele pe care UEFA le interzice atunci când vine vorba de propunerea Federaţiei Maghiare de Fotbal.

”Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul faţă de Ungaria istorică şi solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiţii:

  • ca acesta să afişeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripţii; 
  • să cuprindă doar culorile roşu, alb şi verde;
  • să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În acelaşi timp, fanii noştri trebuie să ştie că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare.

Acest lucru dăunează echipei şi percepţiei asupra fotbalului maghiar. Federaţia le cere tuturor fanilor să se abţină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!”, se mai arată în comunicat.

Prima reacţie după ce maghiarii au primit verde să afişeze simbolul Ungariei Mari

La scurt timp, a apărut şi prima reacţie. Cel care a luat poziţie a fost preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, care, surprinzător, a criticat decizia luată de cei de la UEFA.

”Cei de la UEFA nu au luat o decizie înţeleaptă. Nu ştiu ce au avut în cap! În plus, nu ştiu ce argumente a avut Federaţia Maghiară. Harta Ungariei Mari trebuie folosită doar la lecţiile de istorie, pentru elementele didactice. 

În acest caz, eu cred că vorbim de o conotaţie revizionistă şi nu contribuie la dialogul între state”, a declarat Csaba Asztalos, potrivit Prosport.

Afla mai multe despre: ungariauefa 

viewscnt
Articole similare