You are here:

Ultima oră! Ce decizie vor să ia AC Milan şi Inter Milano cu privire la stadionul San Siro-Meazza

Ultima oră! Ce decizie vor să ia AC Milan şi Inter Milano cu privire la stadionul San Siro-Meazza

Serie A

Comentarii

AC Milan şi Inter Milano, cele două cluburi care împart legendarul stadion San Siro-Meazza, ar putea juca pe o nouă arenă construită chiar în vecinătate.

Cele două cluburi milaneze din Serie A iau în considerare posibilitatea construirii unui nou stadion lângă San Siro

Cluburile italiene AC Milan şi Inter Milano studiază posibilitatea construirii unui nou stadion, care să se situeze lângă actualul San Siro, pe care cluburile nu doresc să îl renoveze, a anunţat marţi municipalitatea din Milano.

Conducătorii celor două cluburi au fost primiţi, marţi, la Roma, de ministrul Culturii Alessandro Giuli şi de ministrul Sportului, Andrea Abodi.

La finalul acestei întâlniri la care a participat şi primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, municipalitatea a indicat într-un comunicat de presă că ”scenariul construirii unui nou stadion (în districtul) San Siro a fost prezentat miniştrilor. 

Acest proiect prevede, de asemenea, dezvoltarea zonelor înconjurătoare, precum şi liniile directoare pentru refuncţionalizarea stadionului Giuseppe-Meazza”, scrie în comunicatul municipalităţii din Milano.

”Toate părţile implicate şi-au exprimat satisfacţia. În scurt timp, cluburile vor proceda la manifestarea formală a interesului, primul pas către depunerea autorizaţiei de construire”, se mai arată în comunicat.

Pentru a-şi spori veniturile comerciale, Inter Milano, campioana en-titre a Italiei, şi AC Milan au anunţat că doresc să părăsească stadionul „San Siro”, cunoscut sub numele ”Giuseppe Meazza”. Cele două cluburi au respins luna trecută un proiect de renovare pentru San Siro prezentat de grupul de construcţii WeBuild, la cererea primăriei din Milano, proiect pe care l-au considerat prea scump.

Înaintea întâlnirii desfăşurate marţi, AC Milan şi Inter păreau să-şi dorească fiecare să-şi construiască propriile arene. AC Milan în San Donato Milanese, în suburbiile de sud-est a Milanului, iar Inter Milanoîn zona municipalităţilor Rozzano şi Assago, la sud de metropola lombardă.

În 2026, San Siro va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Milano-Cortina. De asemenea, urma să fie scena finalei Ligii Campionilor din 2027, dar din cauza incertitudinilor legate de viitorul său, UEFA i-a retras organizarea finalei, printr-o decizie anunţată la finalul lunii trecute.

Afla mai multe despre: ac milaninter milanoserie asan siro meazza 

viewscnt
Articole similare