You are here:

Ultima oră! S-a răzgândit şi a acceptat oferta FRF. El e noul selecţioner al naţionalei României

Ultima oră! S-a răzgândit şi a acceptat oferta FRF. El e noul selecţioner al naţionalei României

Echipa națională

Comentarii

Gică Hagi, prima variantă cu care FRF a negociat pentru postul de selecţioner, a refuzat propunerea, iar oficialii de la Casa Fotbalului s-au îndreptat spre o variantă de antrenor român cu nume legendar.

Antrenorul care a acceptat condiţiile oficialilor FRF şi va conduce naţionala României

Federaţia Română de Fotbal (FRF) este în căutarea unui nou selecţioner, după ce naţionala României a fost lăsată de Edi Iordănescu şi refuzată de Gică Hagi.

Practic, forul conducător al fotbalului românesc se află în aceeaşi poziţie ca în urmă cu doi ani şi jumătate. La începutul anului 2022, reprezentativa României rămăsese fără selecţionerul Mirel Rădoi, iar Edi Iordănescu a fost soluţia găsită, după ce primele variante de atunci pentru înlocuitor au eşuat.

Acum, după refuzul primit din partea lui Gică Hagi, printre variantele apărute la orizont s-au numărat Adi Mutu, Mirel Rădoi sau Cristi Chivu, dar FRF se pare că ar fi ajuns la un acord de principiu cu nimeni altul decât Mircea Lucescu, informează Fanatik.

”Il Luce” s-ar fi întâlnit deja cu Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, iar negocierile dintre cei doi s-ar fi încheiat cu succes. Reputatul antrenor român ar urma să aibă şi o întrevedere cu Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, pentru a finaliza tratativele, dar totul ar fi deja pus la punct.

Conform celor mai proaspete informaţii, Mircea Lucescu ar fi deja noul selecţioner al României în proporţie de 99%, potrivit sursei menţionate. El ar urma să aibă un salariu de 27.000 euro lunar, acelaşi pe care l-ar fi avut şi Gică Hagi.

De asemenea, contractul lui ”Il Luce” cu FRF ar urma să fie valabil pe o perioadă de doi ani de zile, una care ar cuprinde inclusiv Cupa Mondială din 2026, din Statele Unite, Canada şi Mexic.

O altă variantă luată în calcul de oficialii FRF era şi Marius Şumudică, dar acesta ar urma să aştepte cum se finalizează negocierile federaţiei cu Mircea Lucescu.

O eventuală revenire a lui Mircea Lucescu la cârma naţionalei României ar fi încheierea simbolică a unei cariere extraordinare de antrenor. Ajuns la 79 de ani, ”Il Luce” a mai fost selecţionerul patriei sale şi în urmă cu 40 de ani, când i-a calificat pe tricolori la EURO 84.

Afla mai multe despre: frfromaniaechipa nationalaedi iordanescumircea lucescu 

viewscnt
Articole similare