You are here:

"N-am jucat împotriva Olandei". Ce a observat Mircea Lucescu la naţionala care a eliminat România la EURO 2024: "Să înţeleagă lumea"

"N-am jucat împotriva Olandei". Ce a observat Mircea Lucescu la naţionala care a eliminat România la EURO 2024: "Să înţeleagă lumea"

Echipa națională

Comentarii

Marele antrenor al României, Mircea Lucescu, a oferit câteva concluzii, după ce naţionala a părăsit EURO 2024, în urma meciului cu reprezentativa Ţărilor de Jos. "Il Luce" a remarcat că tricolorii n-au mai avut avantajul din meciurile trecute şi a văzut diversitatea din lotul lui Ronald Koeman.

Mircea Lucescu a comentat prestaţia României la EURO 2024

România a pierdut contra Ţărilor de Jos, scor 3-0, în optimile de finală ale EURO 2024. Echipa antrenată de Edi Iordănescu a scris istorie din faza grupelor şi până în fazele eliminatorii, iar Mircea Lucescu e de părere că performanţa este o bază solidă pentru ce va urma în fotbalul românesc. 

"Vom vedea cu ce rămânem după EURO. E o aventură care a luat sfârşit. Ar trebui să eliminăm acest ultim meci din analiza noastră, că trebuie să ştim de unde am plecat şi unde am ajuns. Am plecat dintr-un moment delicat pentru fotbalul nostru, cu rezultatele echipelor de club. Publicul a dat dovadă că a fost extraoardinar, merită toate aprecierile noastre şi am văzut că băieţii au făcut-o. Lumea îşi doreşte ca ce s-a obţinut până acum să continue. În viaţă trebuie să câştigi permanent experienţă, să câştigi din momentele frumoase şi mai puţin frumoase. Acest turneu este un câştig, o imagine diferită faţă de ce încercau unii să ne prezinte. 

Jucătorii datorerază mult acestui public, iar ce au făcut a fost important, nu extraoardinar. Ce s-a întâmplat a fost un exemplu pentru evoluţia ulterioară a fotbalului românesc, jucătorii să înţeleagă că pot fi competitivi la cel mai înalt nivel", a declarat Mircea Lucescu. 

Mircea Lucescu: "Am jucat împotriva unei selecţionate a posesiunilor Olandei"

Fostul selecţioner al României şi ex-tehnicianul lui Dinamo Kiev a remarcat diversitatea din lotul Ţărilor de Jos, unde sunt jucători valoroşi cu origini în diferite colţuri ale lumii. 

"Noi n-am jucat împotriva Olandei. Am jucat împotriva unei selecţionate a posesiunilor Olandei în lume. Ei îşi aduc jucători la vârste fragede, cu nişte calităţi naturale deosebite, îi aduc, în pregătesc. Am văzut jucători din Indonezia, Curacao, Surinam, Ghana... În orice caz, cred că au fost doi jucători olandezi. Asta să înţeleagă toată lumea, că fotbalul, în momentul de faţă, este o preocupare universală, că imaginea dată lumii e o imagine de confruntare sportivă, nu economică, politică, militară şi lumea investeşte din ce în ce mai mult în sport, pentru a ajunge să se înţeleagă clar că e singura modalitate de continua să trăim. 

Am pierdut acolo unde au am zis că suntem tari. Eram tari la starea de spirit şi de grup. Pentru prima dată s-a produs ruptura şi s-a văzut şi în joc. Dacă e să comparăm meciul Austriei cu Turcia, atunci ei au dat un exemplu de dăruire totală. Asta e baza de la care trebuie să pornim, iar băieţii noştri au dat dovadă că pot. Pretenţiile să crească, asta să fie o bază de la care să creştem", a mai spus fostul selecţioner al României, Mircea Lucescu. 

Echipa de start a Olandei: 1. Verbruggen – 22. Dumfries, 6. De Vrij, 4. Van Dijk-cpt., 5. Ake – 24. Schouten, 7. Simons, 14. Reijnders – 25. Bergwijn, 10. Depay, 11. Gakpo. Selecţioner: Ronald Koeman

Rezerve: 13. Bijlow, 23. Flekken – 2. Geertruida, 3. De Ligt, 8. Wijnaldum, 9. Weghorst, 12. Frimpong, 15. Van de Ven, 16. Veerman, 17. Blind, 18. Malen, 19. Brobbey, 20. Maatsen, 21. Zirkzee, 26. Gravenberch

Afla mai multe despre: mircea lucescumircea lucescu romania olandaromania euro 2024 

viewscnt
Articole similare