You are here:

Un alt român e în top, la Jocurile Olimpice de la Paris. Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac îl consideră special în lumea sportului mondial | FOTO

Un alt român e în top, la Jocurile Olimpice de la Paris. Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac îl consideră special în lumea sportului mondial | FOTO
galerie foto
Comentarii

Alături de Nadia Comăneci, un alt român este considerat la Jocurile Olimpice de la Paris, cel mai bun din lume, în marketing şi management sportiv. Conduce o federaţie de top a sportului mondial.

În afara Nadiei Comăneci, a cărei notorietate planetară s-a dovedit la Jocurile Olimpice de la Paris a fi una cu greu de egalat, un alt român, tot din lumea sportului, este considerat numărul unul în segmentul lui de activitate. Este vorba despre Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.

Implicarea lui în managementul unei federaţii de top la nivel mondial, din postura de preşedinte, l-a transformat în câţiva ani într-un model la nivel mondial. La Paris, ca şi la precedentele ediţii olimpice, românul Marius Vizer a plasat Federaţia Internaţională în topul federaţiilor olimpice.

Interesul crescut pentru sportul pe tatami a făcut ca de multe ediţii olimpice încoace, biletele la competitiţia de judo să fie considerate sold out, cu multe luni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice.

La Paris, alături de Vizer, în tribuna destinată oficialităţilor s-au regăsit în această perioadă nume cu rezonanţă internaţională precum: Emmanuel Macron, Preşedintele Franţei, Prinţul Albert de Monaco, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Gianni Infantino, Preşedintele FIFA, rapperul Snoop Dog, cântăreţul italian Al Bano, Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Bart Conner sau baschetbalistul Tony Parker. Cu toţii au fost invitaţii preşedintelui IJF.

România, prezenţă modestă la JO

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, România a avut una dintre cele mai slabe reprezentări la judo. Doar un singur sportiv calificat, Alex Creţ, care a ieşit din competiţie din primele tururi. 

Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac îl consideră unul dintre cei mai de seamă oameni din sport. Miliardarul Ion Ţiriac este unul dintre prietenii apropiaţi lui Marius Vizer.

"Da, sunt bun prieten cu domnul Vizer. Este unul dintre cei mai mari preşedinţi de federaţii sportive la nivel mondial", a declarat Ion Ţiriac, cu ceva timp în urmă, despre şeful judo-ului mondial.

La rândul ei, Nadia Comăneci are o stimă deosebită faţă de Marius Vizer. "Mă onorează prietenia cu Marius. Este un om care a făcut şi face lucruri fantastice în sport. Este omul de la care multă lume are ce învăţa despre cum se poate ajunge la succesul unei federaţii internaţionale aşa cum este Federaţia Internaţională de Judo.

Este un adevărat vizionar în sport", a precizat Nadia pentru Orange Sport.

Foto: Emanuele DiFeliciantonio / IJF Media

Autor: Răzvan Ionaşcu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: jocurile olimpicemarius vizernadia comanecijudoion tiriac 

viewscnt
Articole similare