Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un arbitru care a comis o gafă uluitoare în Liga 2 a fost promovat la Liga 1. Meme Stoica a izbucnit în râs: ”Acum a văzut toate golurile”

Un arbitru care a comis o gafă uluitoare în Liga 2 a fost promovat la Liga 1. Meme Stoica a izbucnit în râs: ”Acum a văzut toate golurile”

Superliga

Comentarii

Andrei Moroiţă, un arbitru care anul trecut a făcut o gafă care a devenit virală, a fost promovat între timp de Comisia Centrală de Arbitri şi conduce meciuri în Liga 1.

Andrei Moroiţă a devenit celebru în noiembrie 2020, într-un meci de Liga 2, dar nu pentru vreo prestaţie lăudabilă, ba dimpotrivă.

Arbitrul din Ploieşti a anulat un gol din lovitură liberă, pe motiv că a expirat timpul de joc. Între timp, Comisia Centrală de Arbitri l-a promovat la Liga 1.

Un arbitru care a comis o gafă monumentală în Liga 2, promovat în Liga 1

Punctul culminant al carierei lui Andrei Moroiţă a fost un meci între CSM Slatina şi Turris (scor 2-1), în Liga 2, disputat pe 25 noiembrie 2022.

Atunci, arbitrul din Ploieşti a dictat în prelungirile primei reprize o lovitură liberă pentru Slatina, din afara careului. Ianis Stoica (împrumutat atunci la Slatina) a tras pe sub zid şi a înscris, dar Andrei Moroiţă a anunlat golul, o decizie care a surprins pe toată lumea.

Iniţial, cei de la Slatina s-au bucurat pentru reuşită, însă ulterior şi-au dat seama că Moroiţă fluierase finalul primei reprize şi golul a fost anulat.

După meci, arbitrul din Ploieşti i-ar fi explicat observatorului că a anulat golul deoarece portarul advers a atins mingea şi timpul de joc expirase. De altfel, i-ar fi spus observatorului că i-a avertizat pe cei de la Slatina că va anula golul dacă mingea va fi atinsă de vreun adversar.

Cu toate acestea, acea gafă nu i-a îngropat cariera lui Andrei Moroiţă. Centralul din Ploieşti a fost promovat între timp la Liga 1 şi a condus meciul dintre FC Botoşani şi Dinamo (scor 2-3). Moroiţă n-a avut o prestaţie strălucită şi n-a văzut, printre altele, două henţuri comise de Alin Şeroni - unul dintre ele în careu.

Mihai Stoica s-a amuzat pe seama lui Andrei Moroiţă. Bogdan Cosmescu, indignat

Prestaţia lui Andrei Moroiţă din meciul FC Botoşani - Dinamo a fost analizată imediat după meci. Comentatorul Bogdan Cosmescu s-a arătat indignat de traseul carierei lui Andrei Moroiţă, deşi acea gafă l-a tras mult în jos:

”Nu înţeleg care sunt principiile Comisiei Centrale a Arbitrilor. Acest domn nu avea ce să caute vreodată să fie promovat după acea fază. Acolo nu este vorba că n-ai văzut. Acolo este vorba despre cum gândeşti tu fotbalul. Aia este o greşeală care nu intră în categoria ”bă, n-am văzut!” Aia este o chestiune... înseamnă că tu gândeşti fotbalul greşit”, a comentat Bogdan Cosmescu.

La rândul său, Mihai Stoica s-a amuzat pe seama lui Andrei Moroiţă şi spune că se observă o evoluţie calităţile arbitrului:

”De la a anula un gol fără motiv şi a nu vedea un henţ... E în progres. A văzut toate golurile acum (n.r. la FC Botoşani - Dinamo). Şi le-a lăsat. Adică au fost cinci goluri şi el le-a lăsat”, s-a amuzat Mihai Stoica.

În acest sezon, Andrei Moroiţă a condus două meciuri din Liga 1 (FC Argeş - Academica Clinceni, pe 6 februarie 2022 şi FC Botoşani - Dinamo, pe 6 mai 2022) şi în 15 partide a fost rezervă. În rest, a avut multe partide conduse în Liga Elitelor.

Afla mai multe despre: andrei moroita 

viewscnt
Articole similare