Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un club din Superligă, de vânzare: ”10 milioane de euro garanţie. Înţelegeţi?”. Finanţatorul şi-a dezvăluit condiţiile | EXCLUSIV

Un club din Superligă, de vânzare: ”10 milioane de euro garanţie. Înţelegeţi?”. Finanţatorul şi-a dezvăluit condiţiile | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

După ce a suferit două umilinţe în mai puţin de cinci zile, Valeriu Iftime a anunţat că FC Botoşani este de vânzare. Patronul clubului moldovean a dezvăluit în ce condiţii este dispus să renunţe la proiectul pe care îl susţine de ani de zile.

0-8 cu Farul şi 0-2 cu ”grădiniţa” FCSB-ului au fost ultimele rezultate obţinute de FC Botoşani, care se află în plină criză după ce a rămas fără antrenor.

Totul a început de la plecarea lui Marius Croitoru, care a ”divorţat” de fosta sa echipă din cauza unor neînţelegeri cu patronul Valeriu Iftime, fiind înlocuit de Mihai Teja.

Fostul antrenor de la FCSB şi Dinamo, în stilul caracteristic, a avut parte de un început fulminant, înainte ca rezultatele bune să înceteze să apară.

Aflată cu un picior în prăpastie, FC Botoşani nu este ajutată nici de finanţatorul său, care a recunoscut că nu mai are aceeaşi determinare de a face performanţe alături de echipă.

Valeriu Iftime a dezvăluit că doreşte să vândă clubul, dar este greu de crezut că există vreun cumpărător care să accepte condiţiile impuse de omul de afaceri.

Pe lângă suma care i-ar fi plătită pentru a ceda echipa, Iftime doreşte şi o garanţie de 10 milioane de euro, pe care noul patron şi-ar recupera-o după trei ani.

”Am o responsabilitatea reală faţă de fotbalul din Botoşani”

Finanţatorul lui FC Botoşani a explicat că este dornic ca fotbalul să continue în oraş, motiv pentru care ar fi dispus să renunţe la club doar dacă acesta ajunge pe mâini bune.

Nu îmi reproşez nimic în fotbal, s-au întâmplat lucruri frumoase la Botoşani. Încerc să mă lămuresc dacă pot face mai ceva mai mult sau pur şi simplu să las fotbalul oamenilor care îl pricep, care îl fac mai bine, cu mai mult determinare, trăiesc din asta.

(n.r. doriţi să cedaţi clubul?) De doi ani, asta zic, dar nimeni nu înţelege. Aş vrea să dau clubul acesta cuiva care să îl susţină măcar trei ani de zile. Îl dau cu datorii la zi, fără datorii istorice, dar să îmi dea o garanţie de 10 milioane de euro.

Dacă stă trei ani, îşi ia garanţia, dacă nu stă trei ani, pierde banii. Nu aş vrea să închid clubul ăsta, pentru că e păcat, la ce am făcut până acum, înţelegeţi?

Am o responsabilitatea reală faţă de fotbalul din Botoşani. Nu există să mă duc acasă sau să mă duc la plimbare. Pur şi simplu încerc să construiesc ceva la Botoşani.

Nu mai am aceeaşi determinare ca altă dată, îl dau cuiva. Din păcate nu găsesc, ca atare varianta a doua e să caut un antrenor care joacă pe principiile mele”, a declarat Valeriu Iftime, la Orange Sport.

La scurt timp după ce a vorbit la Orange Sport, Valeriu Iftime a anunţat că îl va aduce pe Flavius Stoican pe banca tehnică a lui FC Botoşani, în speranţa că acesta poate salva echipa de la retrogradare.

 

Afla mai multe despre: valeriu iftime 

viewscnt
Articole similare