Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nou record impresionant egalat de Erling Haaland. Ce performanţă remarcabilă a reuşit norvegianul în meciul cu Arsenal

Un nou record impresionant egalat de Erling Haaland. Ce performanţă remarcabilă a reuşit norvegianul în meciul cu Arsenal

Premier League

Comentarii

Erling Haaland, atacantul lui Manchester City, a marcat miercuri, în meciul cu Arsenal (3-1), al 26-lea său gol de la debutul actualei ediţii din Premier League, egalând astfel recordul stabilit în sezonul 2014-2015 de argentinianul Sergio Aguero, cel mai prolific marcator de până acum al campioanei entitre a Angliei.

Haaland a avut nevoie de doar 23 de etape pentru a-l egala pe Aguero, iar acum îşi continuă cursa de doborâre a recordului de goluri într-o singură ediţie din Premier League, de la înfiinţarea acestei competiţii, în 1992, deţinut în prezent de englezii Andy Cole şi Alan Shearer, care au marcat câte 34 de goluri în campaniile 1993/1994, respectiv 1994/1995.

Norvegianul mai are la dispoziţie 15 partide pentru a reuşi această performanţă, pe care Andy Cole şi Alan Shearer au realizat-o însă în condiţiile în care Premier League avea la momentul respectiv în componenţă 22 de echipe şi, aşadar, mai multe meciuri de disputat (42, faţă de 38 în prezent).

Mult mai dificilă este însă egalarea celor 60 de goluri reuşite de Dixie Dean în tricoul lui Everton, în campania 1927/1928, care continuă să fie cea mai bună performanţă din istoria campionatului Angliei.

Afla mai multe despre: haaland 

viewscnt
Articole similare