adplus-dvertising
You are here:

Un politician român vrea să finanţeze o echipă care să câştige Liga Campionilor: ”Nu este imposibil!” De ce şi-a pus în cap comunitatea locală

Un politician român vrea să finanţeze o echipă care să câştige Liga Campionilor: ”Nu este imposibil!” De ce şi-a pus în cap comunitatea localăgalerie foto

Liga 1

Comentarii

Un politician român şi-ar dori să susţină o echipă de fotbal care să câştige Liga Campionilor.

Un politician din România a reuşit să agite apele în judeţul pe care îl conduce după ce s-a întrebat dacă nu cumva autorităţile locale ar trebui să susţină o singură echipă, care să-şi propună câştigarea Ligii Campionilor.

Pare un obiectiv aproape imposibil în contextul fotbalului actual, în condiţiile în care în fazele superioare ale Ligii Campionilor ajung aproape de fiecare dată echipe cu bugete de cel puţin 100-150 de milioane de euro.

Un politician din România şi-ar dori o echipă care să câştige Liga Campionilor

Liberalul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a reuşit să-şi atragă multe critici după un mesaj pe care l-a postat pe contul său de Facebook după ce CFR Cluj a câştigat un nou titlu de campioană.

Tişe i-a felicitat pe cei de la CFR pentru performanţă şi a susţinut că suporterii clujeni ar trebui să accepte o discuţie despre susţinerea unei singure echipe, care să-şi propună obiective şi mai îndrăzneţe.

Preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că autorităţile locale s-ar putea implica în susţinerea unei singure echipe din Cluj-Napoca, club care ar avea astfel resursele financiare pentru a deveni o forţă inclusiv în Europa.

Mesajul i-a iritat însă atât pe fanii lui CFR Cluj, cât mai ales pe cei ai Universităţii Cluj, dată fiind rivalitatea dintre cele două echipe:

”Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar şi patronilor şi finanţatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului şi clujenilor. Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislaţia din România nu permite finanţarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă judeţul Cluj nu ar putea avea o echipă de Champions League şi care, în câţiva ani, să poată câştiga această competiţie.

Să ne întrebăm dacă acest judeţ poate susţine două echipe care să facă performanţă sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forţă fotbalistică care să poată câştiga Champions League.

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă şi cu resursele acestei comunităţi – private/publice să ajungem în vârf.

Cred că vom putea ajunge la această performanţă deplină când vom aborda responsabil, fără patimă şi fără ipocrizie, acest subiect şi ne vom stabili ţinte măreţe pe care această comunitate să le susţină”, este o parte din mesajul postat de Alin Tişe.

Alin Tişe s-a mai calmat după reacţia fanilor: ”Eu nu sunt persoana care să desfiinţeze echipe”

Confruntat cu o serie de reacţii dure din partea suporterilor clujeni, Alin Tişe şi-a mai domolit discursul. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spune că, de fapt, nu-şi doreşte desfiinţarea vreunei echipe, ci ar vrea să implice autorităţile locale în realizarea unor performanţe în fotbal.

„Eu am exprimat un gând, o părere şi câteva semne de întrebare. În primul rând, eu nu sunt persoana care să desfiinţez sau să înfiinţez echipe de fotbal [...] În ce măsură putem să avem două, trei sau mai multe echipe şi să generăm performanţă sau comunitatea clujeană îşi doreşte mai puţine echipe şi să facă performanţă.

Eu nu am spus că vreau să rămână o echipă sau să dispară cealaltă. De altfel, se ştie că eu în carierea mea politică am făcut ceva pentru Universitatea Cluj. Decizia de a-mi asuma demolarea vechiului stadion îmi aparţine şi toţi fugeau de asta. Am gândit un plan bugetar pe trei ani, iar stadionul s-a construit din bugetul judeţului.

Mi-aş dori o strategie pentru toate sporturile. Gândiţi-vă că au fost echipe care provin din oraşe de 50.000 de locuitori şi au jucat în semifinale de UEFA Champions League (Villarreal CF - n.red.).

Sunt excepţii, dar de ce nu putem şi noi să facem performanţă!? De ce nu poate Clujul să aibă echipe, una sau mai multe, să facă performanţă? Nu e imposibil. O să zică lumea că visez din nou. Accept această părere, nu am o problemă”, a spus Alin Tişe, citat de Ziua de Cluj.

Cornel Dinu susţine că nu se doreşte promovarea Universităţii Cluj

Despre situaţia Universităţii Cluj a vorbit şi Cornel Dinu, în cadrul emisiunii Minutul 91, ediţia din lunea care a trecut. Fostul selecţioner susţine că cei de la Cluj n-ar dori ca Universitatea să promoveze în prima ligă:

”La Cluj nu se doreşte sub nicio formă revenirea lui U Cluj, în prima divizie. E o crimă! Cu excepţia primarului Boc, nimeni nu-şi doreşte. Ştiu precis ce spun şi îmi asum. 

(n.r. - De ce?) Pentru că aşa e românul, să moară capra vecinului. Să fie doar CFR-ul (n.r. - în Liga 1). Dacă punem în balanţă, istoric, CFR cu U Cluj, oameni care s-au identificat cu U Cluj au sărit în barca cealaltă. Nepermis, din punctul meu de vedere. Nu sunt de acord cu trădarea, dar, din păcate, ne caracterizează”, a declarat Cornel Dinu la Orange Sport.

Universitatea Cluj a terminat Liga 2 pe loc de baraj şi va juca împotriva lui Dinamo. ”Şepcile roşii” au avut însă şansa să promoveze direct, dar s-a împedicat surprinzător în ultimele etape.

36 de ani au trecut la de la momentul în care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni, singurul club din România care a reuşit o astfel de performanţă.

viewscnt
Articole similare