Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un român ”extrem de talentat” din Germania ar putea refuza România. Ce i s-a zis la naţională: ”Am rămas blocat”. Reacţia FRF: ”Rămâne sub observaţia noastră”. EXCLUSIV

Un român ”extrem de talentat” din Germania ar putea refuza România. Ce i s-a zis la naţională: ”Am rămas blocat”. Reacţia FRF: ”Rămâne sub observaţia noastră”. EXCLUSIVgalerie foto

FRF

Comentarii

Leone Hîrtopeanu (15 ani) n-a mai fost chemat la naţionala României U15, deşi Marcel Răducanu spune că tânărul jucător este extrem de talentat.

În ultima perioadă, Andrei Coubiş şi Cătălin Cîrjan, care evoluează pentru echipele de tineret ale lui AC Milan - respectiv Arsenal - s-au plâns de felul în care au fost trataţi la naţionalele U19 şi U21 ale României.

De altfel, primul a ales să joace pentru Italia U20, în vreme ce Cătălin Cîrjan nu va mai fi chemat, probabil, la naţionala de tineret.

În grupul românilor nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă la naţionalele României este şi Leone Hîrtopeanu, un jucător de 15 ani care evoluează în Germania.

Marcel Răducanu spune că Leone Hîrtopeanu este un talent rar

Leone Hîrtopeanu s-a născut în Iaşi, dar s-a mutat în Germania împreună cu părinţii săi, când el era foarte mic. Tot în Germania a început şi fotbalul.

Foarte tehnic şi bun cu ambele picioare, Leone Hîrtopeanu a jucat deja pentru juniorii lui Bayer Leverkusen şi VfL Bochum.

În prezent, el evoluează la Rot-Weiss Essen - care a fost campioană a Germaniai, dar care acum joacă în liga a treia.

În particular, el ia lecţii de fotbal şi la academia pe care Marcel Răducanu o are în Germania şi unde s-a antrenat, printre alţii, şi Mario Goetze, când era copil.

Unul dintre cei mai tehnici fotbalişti din istoria României, Marcel Răducanu i-a remarcat imediat talentul tânărului Leone Hîrtopeanu. 

”Am un jucător pe care l-am crescut de la vârsta de 6 ani. Făceam şi trei antrenamente individuale cu el. E de undeva din zona Moldovei, părinţii au venit aici special.

Este extrem de talentat, a jucat la Bayer Leverkusen, Bochum, joacă acum în Bundesliga germană, la nivelul lui (n.r. U15)”, a povestit Marcel Răducanu pentru Orange Sport.

Răducanu spune că Gheorghiţă Geolgău i-a transmis că Hîrtopeanu nu este chiar atât de talentat

Leone Hîrtopeanu a fost convocat la naţionala României U15, ba chiar de două ori. Însă cei de acolo nu au fost atât de impresionaţi, astfel că nu l-au mai luat în calcul la următoarele selecţii.

Marcel Răducanu susţine că a avut o discuţie cu Ion Geolgău - şeful departamentului de scouting din FRF - şi acesta l-a lăsat perplex.

Marcel Răducanu este acum de părere că selecţiile la naţionalele de copii şi juniori nu se fac neapărat pe criterii valorice:

”Când a ajuns la echipa naţională, la U15, domnul Gheorghiţă Geolgău mi-a spus că nu este peste ce are România în momentul de faţă.

Am rămas blocat când am auzit o asemenea declaraţie, când ştiu foarte bine ce valoare are băiatul ăsta.

Eu nu-mi explic cum un copil ca ăsta n-a mai fost chemat. Ce nu are copilul ăsta în plus? Poate că taică-su nu i-a cointeresat pe anumiţi oameni din Federaţie, pentru că înţeleg că se fac jocuri de tot felul.

De-asta ajungem să pierdem jucători români, copii ai unor români care trăiesc în străinătate şi care sunt foarte valoroşi, dar care, din păcate, ajung să nu evolueze pentru echipele naţionale ale României. Pentru că există alte interese, altele decât fotbalistice”, a mai spus Marcel Răducanu pentru Orange Sport.

Surse Orange Sport susţin că Leone Hîrtopeanu a rămas foarte dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat la România U15 şi se gândeşte să nu mai onoreze vreo convocare venită de la FRF.

Ce spune Ion Geolgău despre cazul Hîrtopeanu: ”Nu eu decid cine rămâne la echipă”

Orange Sport l-a contactat şi pe Ion Geolgău, şeful departamentului de scouting al FRF. El recunoaşte conversaţiile pe care le-a avut cu Marcel Răducanu, despre care spune că i-a propus mai mulţi tineri jucători români.

Geolgău susţine că Leone Hîrtopeanu este un tânăr fotbalist interesant, dar susţine că nu el este cel care decide cine să fie chemat la lot, ci selecţionerii:

”E adevărat că domnul Marcel Răducanu ne-a recomandat mai mulţi copii, printre care şi pe acest băiat. El a venit, a făcut parte din taberele organizate de către FRF, dar nu eu sunt cel care decide dacă un jucător trebuie să rămână sau nu.

Acest lucru o face antrenorul şi doar antrenorul. Copilul nu este rău, rămâne sub observaţia noastră.

Întrebaţi-l pe domnul Victor Ene (n.r. selecţionerul României U15) despre calitatea acestui băiat. Dânsul vă poate da mai multe amănunte”,
a spus Ion Geolgău pentru Orange Sport.

Răzvan Ionaşcu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hirtopeanu 

viewscnt
Articole similare