Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un super talent a plecat de la U Craiova la FCSB. EXCLUSIV: ”Am insistat la domnul Rotaru să-l semneze cât mai repede. Am inţeles că i s-a oferit un salariu foarte mic”

Un super talent a plecat de la U Craiova la FCSB. EXCLUSIV: ”Am insistat la domnul Rotaru să-l semneze cât mai repede. Am inţeles că i s-a oferit un salariu foarte mic”

Superliga

Comentarii

Un jucător foarte talentat a fost lăsat de cei de la Universitatea Craiova să plece la FCSB, după ce i-au oferit un salariu foarte mic.

Adrian Iencsi, fost antrenor la echipa secundă a Universităţii Craiova, a dezvăluit la Orange Sport cât de uşor l-au pierdut oltenii pe Octavian Popescu.

Iencsi a fost în sezonul 2019-2020 antrenor la echipa a doua a Universităţii Craiova şi l-a avut elev pe Octavian Popescu, pe care l-a remarcat încă de când acesta juca pentru Regal Bucureşti.

Cum a pierdut Universitatea Craiova un super talent. FCSB a profitat de moment

Octavian Popescu a început fotbalul la Regal Bucureşti, un club de juniori care ulterior a fost cumpărat de Rapid.

Adrian Iencsi spune că l-a remarcat încă de atunci şi, când a fost antrenor la echipa a doua a Universităţii Craiova, i-a fost oferit şi n-a ezistat să-l transfere.

Deşi avea doar 17 ani, Iencsi susţine că l-a propus la echipa de seniori a Universităţii Craiova, însă Mihai Rotaru i-a oferit un contract cu un salariu foarte mic, pe care jucătorul l-a refuzat.

Ulterior, nemulţumit de contractul propus de Craiova, Octavian Popescu s-a transferat la FCSB, unde a devenit unul dintre cei mai talentaţi jucători din generaţia sa:

”Eu am crezut foarte mult în acest jucător în momentul în care l-am văzut prima dată la sub 17 ani, la Regal Sport la vremea respectivă sau, mă rog, s-a transformat în Rapid Bucureşti. Eu, fiind antrenor la sub 19 ani, îl vedeam la antrenamentele pe care le făcea.

Mi-a plăcut foarte mult încă de atunci. Şi după aia, spre surprinderea mea plăcută, când mi-a fost oferit să vină la Craiova, la echipa a doua, a acceptat din prima şi, practic, acolo a fost o trambulină pentru Octavian Popescu.

(Dan Udrea: Ştii de ce Rapid nu l-a oprit?) N-am idee. Şi pentru mine, v-am spus, chiar nu ştiu de ce nu l-a oprit Rapidului şi n-am înţeles de ce nu l-a oprit şi Craiova. Pentru că eu am fost persoana care a insistat la domnul Rotaru să-l semneze cât mai repede, pentru că va fi un jucător foarte bun.

(Dan Udrea: Şi Rotaru a avut o explicaţie? Ce zicea?) Mi-a spus că da, că se va rezolva. Dar după aia... după aia i s-a interzis să mai vină la antrenamentele mele, la echipa a doua. Şi eu am fost foarte supărat atunci.

Da, pentru că lui i s-a oferit un salariu foarte, foarte mic, am impresia că Tavi a fost sfătuit să nu accepte şi atunci lui i s-a interzis să fie prezent la antrenamentele mele. Am fost foarte supărat, foarte supărat, dar eu mi-am văzut de drumul meu.

Bineînţeles că Tavi a ajuns într-un final la FCSB şi a devenit un jucător foarte important. Eu sunt sigur că el va fi un om de bază şi la echipa naţională”, a dezvăluit Adrian Iencsi la Orange Sport.

Octavian Popescu a fost inclus de CIES Football Observatory în topul celor mai buni mijlocaşi ofensivi sub 21 de ani, din Europa, în 2022.

De asemenea, site-ul UEFA l-a trecut la categoria ”jucători de urmărit în 2023”.

În vârstă de 20 de ani, Octavian Popescu este unul dintre pariurile celor de la FCSB, însă în acest sezon a fost într-o criză de formă şi a reuşit doar două goluri şi 6 assist-uri în 36 de meciuri.

Afla mai multe despre: tavi popescu 

viewscnt
Articole similare