Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unic în acest secol, în Ligue 1! Un belgian a stabilit un record fabulos în fotbalul francez

Unic în acest secol, în Ligue 1! Un belgian a stabilit un record fabulos în fotbalul francez

Ligue 1

Comentarii

S-a scris istorie astăzi în Ligue 1. Un fotbalist belgian a marcat un hat-trick splendid şi a stabilit un record unic pentru acest secol în prima ligă din Franţa.

Lens a învins-o, în deplasare, pe Clermont, scor 4-0, în etapa a 27-a din Ligue 1.

Unic în acest secol, în Ligue 1! Un belgian scrie istorie în prima ligă din ţara vecină, Franţa

Vedeta meciului a fost belgianul Lois Openda. Atacantul formaţiei oaspete a reuşit o triplă şi a pasat decisiv la al patrulea gol, reuşit de Alexis Claude-Maurice (76).

Openda a marcat în minutele 31, 34 şi 35, totul în decurs de numai patru minute şi 30 de secunde. Datorită acestei performanţe, Openda a reuşit cel mai rapid hat-trick din Ligue 1 în acest secol.

”Sunt foarte mândru de ceea ce am arătat ca echipă. Am venit cu intenţia de a câştiga. Ştiam foarte bine că nu va fi uşor să jucăm la ora 13:00 (n.r. cea locală), dar am reuşit să luăm trei puncte.

Am marcat un hat-trick şi am oferit o pasă decisivă. Cred că este o performanţă destul de decentă! Sunt mândru de mine şi de echipă”, a declarat jucătorul după meci, potrivit RMC Sport.

Victoria cu Clermont a fost cea mai clară reuşită de Lens în actualul sezon şi a urcat pe locul 3 în Ligue 1, cu 54 de puncte, profitând şi de pasul greşit făcut de Monaco, formaţie care a pierdut pe teren propriu cu Reims (0-1).

Totodată, cu această triplă, Lois Openda a ajuns la cota 12 în acest sezon. Are şi două pase decisive, în 27 de partide jucate în campionatul francez.

Atacantul cotat la 12 milioane de euro a ajuns la începutul stagiunii la Lens, pentru 10 milioane de euro, de la Club Brugge.

Afla mai multe despre: ligue 1lens 

viewscnt
Articole similare