Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Valeriu Iftime a dezvăluit ce buget anual are la FC Botoşani: ”Cine spune că are un buget mai mic, eu nu îl cred”

Valeriu Iftime a dezvăluit ce buget anual are la FC Botoşani: ”Cine spune că are un buget mai mic, eu nu îl cred”

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime (62 de ani), a făcut public bugetul anual de care dispune echipa sa.

Omul de afaceri a afirmat că FC Botoşani necesită, anual, 5,5 milioane de euro, o sumă considerabilă, dar care nu este suficientă pentru a asigura un loc fruntaş în Superligă.

Valeriu Iftime nu crede în bugete mai mici

Chiar dacă au existat voci care au spus că există voci care au susţinut că o echipă de Superligă se poate susţine cu mai puţini bani, Valeriu Iftime nu crede acest lucru.

FC Botoşani este un club care, în sezoanele trecute, s-a bazat foarte multe pe vânzarea de jucători. Aşa a reuşit Valeriu Iftime să-şi rotunjează balanţa finanţelor.

În acest moment, şeful echipei din Botoşani s-a arătat îngrijorat de faptul că nu mai există un interes foarte mare pentru jucătorii săi, iar în sezonul viitor ar putea băga din nou mâna în buzunarul propriu pentru a contura bugetul necesar.

5,5 milioane de euro este bugetul. Foarte mare. Dacă cineva în România îmi spune că are mai puţin de 5 milioane, eu nu îl cred. Înseamnă că nu e în regulă matematica lui. Nu există.

Eu vă rog să încercaţi să faceţi o verificare, că nu e mare lucru, şi cred că cele mai mici salarii se apropie de 3.000, 4.000, 5.000 până în 7.000 de euro.

Nu există în România cluburi care să aibă asemenea salarii. N-ai cum! Una peste alta... Bine, aici vine academia care costă cam 600.000 de euro pe an.

Vă rog să nu-mi umblaţi la partea sensibilă că înnebunesc. Deci anul trecut am plătit două milioane de euro în fotbal din banii firmelor şi în 2021 am plătit 1,3 milioane de euro. Atât am dat noi ca să ţinem echipa în Liga 1 fără vreo datorie viitoare. Asta e.

(n.r. – Veţi cheltui mai mult?) Nu ştiu, depinde ce putem vinde că pentru buget de 5 milioane trebuie să scoatem ceva. Ai 2 milioane din drepturi TV, mai faci maxim 1 milion din bilete, publicitate, 3. Îţi mai trebuie încă 2,5 milioane de euro. Simplu”, a declarat Valeriu Iftime, pentru fanatik.ro.

Afla mai multe despre: valeriu iftimefc botosanibuget 

viewscnt
Articole similare