Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vasili Hamutovski şi-a aflat pedeapsa după ce a fost arestat în Belarus! Ce va păţi fostul portar

Vasili Hamutovski şi-a aflat pedeapsa după ce a fost arestat în Belarus! Ce va păţi fostul portar

Fotbal

Comentarii

Fostul portar de la FCSB şi Petrolul Ploieşti, Vasili Hamutovski (44 de ani), a fost arestat în ţara sa natală, după ce fost prezent la proteste împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Fostul fotbalist şi-a aflat pedeapsa, care este mult mai puţin dură decât anticipat iniţial.

Vasili Hamutovski şi-a aflat pedeapsa după ce a fost arestat în Belarus

Vasili Hamutovski a tras sperietura vieţii în ultimele zile, după ce a fost arestat în Belarus, pe motiv că a protestat împotriva regimului dictatorial al lui Lukaşenko.

Fostul portar din Liga 1 risca între trei şi şapte ani de închisoare, conform legii, dar, în final, a scăpat cu o pedeapsă mult mai puţin dură.

Conform Reforma, fostul portat va petrece doar 13 zile în penitenciar, după ce ar fi distribuit ”materiale extremise” pe contul său de Telegram.

Hamutovski tocmai lucrase în România, la CSA Steaua, iar Iulian Miu a dezvăluit că acesta le transmisese ”militarilor” că nu va mai călca în ţara sa natală.

"Eu am avut o relaţie bună cât ne-a ajutat acum la Steaua, în ultima perioadă. S-a întors înapoi la echipa lui, era programat un cantonament în Polonia, ne-am luat la revedere de la el şi nu înţeleg ce a căutat el în Belarus. 

M-a şocat că... am fost în perioada asta împreună la Steaua şi nu am înţeles de ce s-a întors în Belarus. Credeam că nu se mai întoarce în Belarus, că ori vine în România, ori se duce la echipa lui de club, aveau cantonament în Polonia. 

Mi-a spus că nu se mai duce în Belarus, că sunt aceste probleme, avea teamă. Acum nu ştiu de ce s-a dus acasă când avea atâtea variante, putea merge oridune.

Era bine primit şi la noi. I-am spus că dacă mai vrea să vină să lucreze, are tot sprijinul nostru. Chiar dacă avea nevoie de o garsonieră, îi găseam unde să stea, nu trebuia să ajungă în Belarus. 

E o ştire şocantă, am citit că riscă între trei şi şapte ani de închisoare cu executare, din păcate. O fi fost urmărit sau l-a 'ciripit' cineva că a ajuns în zonă. 

Puteam să-l ajutăm şi cu recuperea după operaţie (n.r. fostul portar s-ar fi întors în Belarus pentru a se opera la genunchi), avem prieteni în Bucureşti, nu-l costa nimic. Când rişti ani de închisoare, nu mai ai ce căuta acolo. 

Să zic ceva. L-am cunoscut bine în perioada asta. E un antrenor foarte bun de portari. Nu a început lumea să ţipe că plătim din bani publici un străin? El doar ajuta, atât", declara Iulian Miu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: vasili hamutovski 

viewscnt
Articole similare