Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Verdict important! Care club din Craiova deţine palmaresul istoric. Ce a hotărât instanţa şi cum au reacţionat cele două rivale

Verdict important! Care club din Craiova deţine palmaresul istoric. Ce a hotărât instanţa şi cum au reacţionat cele două rivale

Fotbal intern

Comentarii

A fost dat un verdict important în cazul disputei juridice dintre cele două mari cluburi din Craiova, unul cu privire la palmaresul echipei istorice a oraşului.

Verdict important! Care club din Craiova deţine palmaresul istoric. Ce a hotărât instanţa

Cele două cluburi din Craiova îşi dispută de mai mulţi ani un război intens cu privire la cine este continuatoarea de drept a ”Craiovei Maxima”.

În acest sens, Curtea de Apel Timişoara a dat un verdict şi a atribuit palmaresul echipei istorice a Craiovei, până la privatizarea din 1991, clubului deţinut de Mihai Rotaru, Universitatea Craiova.

”Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient accesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA S.A. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinţei civile nr. 149/23.05.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia, precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”, se arată în decizia instanţei.

Prima reacţie a clubului care a avut câştig de cauză

La scurt timp de la pronunţarea deciziei, Universitatea Craiova a reacţionat, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook.

”Palmaresul este ACASĂ! Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat astăzi şi a consfinţit încă o dată: Clubul Sportiv Universitatea Craiova deţine palmaresul istoric şi tot ceea ce derivă din el. A meritat!”, a transmis formaţia deţinută de Mihai Rotaru.

De partea cealaltă, nici U Craiova 1948, nici familia Mititelu nu au oferit vreo reacţie în acest sens.

Afla mai multe despre: palmares craiovauniversitatea craiovau craiova 1948 

viewscnt
Articole similare