Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vestea aşteptată de toţi rapidiştii! Academia Rapid mai are încă o şansă pentru a obţine palmaresul

Vestea aşteptată de toţi rapidiştii! Academia Rapid mai are încă o şansă pentru a obţine palmaresul

Fotbal intern

Comentarii

Lichidatorul judiciar al societăţii FC Rapid SA a stabilit al doilea termen al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid, 23 noiembrie, cu preţul de pornire de 3.060.000 de euro plus TVA, după ce, pentru termenul de vineri, nimeni nu achitase garanţia de participare.

Conform anunţului de vânzare, vor fi scoase la licitaţie cinci mărci aflate în proprietatea societăţii aflate în faliment şi 23 de cupe şi trofee. Pentru a putea participa la licitaţie, doritorii trebuie să facă dovada achitării a 10 procente din suma de pornire, 3.060.000 de euro plus TVA, şi achiziţionarea caietului de sarcini, cu preţul de 2.000 de lei, plus TVA.

Licitaţia, programată pentru 23 noiembrie, ora 14.00, va avea loc la sediul lichidatorului, Sierra Quadrant S.P.R.L. filiala Bucureşti.

Iniţial, licitaţia pentru vânzarea mărcii Rapid ar fi trebuit să aibă loc vineri, cu preţul de pornire de 3,4 milioane de euro, plus TVA, însă nimeni nu a plătit garanţia de participare. Academia Rapid, clubul susţinut de Primăria Sectorului 1, a fost singura entitate care a cumpărat caietul de sarcini, dar nu a achitat şi garanţia de participare la licitaţie în valoare de 340.000 de euro.

În cadrul Adunării Generale a Creditorilor din 26 octombrie, fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, în calitate de criditor majoritar, a mărit preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid la 3,4 milioane de euro, plus TVA. Valorificarea mărcii, al cărei preţ iniţial era de 406.000 de euro, urma să aibă loc, vineri, prin licitaţie publică, abia după trei încercări nereuşite suma urmând să scadă la 1,7 milioane de euro.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

În momentul actual două echipe evoluează sub denumirea Rapid în Liga a IV-a, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, care a închiriat marca până la efectuarea licitaţiei, şi AFC Rapid, asociaţia co-fondatoare a societăţii intrate în faliment. 

Afla mai multe despre: rapidsteauafcsblichidatortermenlicitatie 

viewscnt
Articole similare