Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Becali a vorbit deschis despre mituirea unei judecătoare de la Tribunalul Bucureşti: ”Prin el i-am dat banii”. Suma uriaşă pe care i-a dat-o. EXCLUSIV

Victor Becali a vorbit deschis despre mituirea unei judecătoare de la Tribunalul Bucureşti: ”Prin el i-am dat banii”. Suma uriaşă pe care i-a dat-o. EXCLUSIVgalerie foto

Special

Comentarii

Victor Becali a povestit cum a ajuns să mituiască o judecătoare de la Tribunalul Bucureşti.

Victor Becali a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă în cadrul podcastului Orange Sport, ”SportCast cu Sile”.

Agentul de jucători a povestit şi despre un episod controversat din viaţa sa, momentul în care a mituit o judecătoare de la Tribunalul Bucureşti.

Victor Becali a vorbit deschis despre mita pentru judecătoarea Geanina Terceanu

Victor Becali a fost printre cei condamnaţi la închisoare în Dosarul Transferurilor, printr-o decizie dată pe 3 martie 2014 de magistraţii de la Curtea de Apel.

În primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, toţi cei din Dosarul Transferurilor au fost achitaţi. Însă după o mită pe care 6 dintre ei i-au dat-o judecătoarei Geanina Terceanu.

Victor Becali a vorbit deschis despre acel episod, spune că multe poveşti au fost inventate şi susţine că s-a aflat despre acea mită abia la doi ani după ce fusese dată:

”I-am dat bani, dar nu în pungi de chipsuri, ce bazaconii spune ea. Femeia aia bătea câmpii. Păi ea dacă spunea cu Borcea... Borcea a fost achitat.dd

(Silviu Tudor Samuilă: V-aţi fi imaginat că e urmărită? Ştiaţi că e urmărit?) Păi m-a filmat pe mine cineva sau m-a înregistrat pe mine cineva cu ea? Aia a fost la mult timp după.

Povestea a pornit de la denunţătorul de la noi din dosar, care mi-a prezentat-o. Unul, Doris... îl cunoşti dacă îţi zic cine e? Nu ştii.

Ăla, îţi dai seama, un judecător care te întâlneşti zi de zi cu tot felul de... chestii de genul ăsta. Prin el i-am dat banii. Şi după 2 ani, când ne-am judecat, i-am mai dat banii.

(Samuilă: Ce sumă de bani i-aţi dat?) Păi, am dat şi 180 (n.r. 180.000 de euro) şi 160...”, a povestit Victor Becali pentru Orange Sport, în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Geanina Terceanu a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită

Pe 24 februarie 2009, Geanina Terceanu - care atunci era judecătoare la Tribunalul Bucureşti - a primit să judece Dosarul Transferurilor.

Ea i-a achitat pe toţi cei implicaţi în acest dosar, 8 persoane, într-o decizie pe care a dat-o pe 3 aprilie 2012.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel, care, pe 12 noiembrie 2012, a desfiinţat-o. Ulterior, hotărârea dată de Curtea de Apel a fost atacată la Înalta Curte, care a trimis dosarul la rejudecare.

Dosarul a ajuns tot la Curtea de Apel, care a decis să-i condamne la închisoare pe toţi cei 8 oameni de fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor.

Ulterior s-a aflat că, printre alţii, Giovanni şi Victor Becali au mituit-o pe Geanina Terceanu pentru o decizie favorabilă la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, judecătoarea ar fi primit în total 220.000 de euro pentru a-i scăpat de închisoare pe cei 8 implicaţi în Dosarul Transferurilor.

Pe 20 februarie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o pe Geanina Terceanu la 7 ani de închisoare, pentru luare de mită.

Afla mai multe despre: victor becali 

viewscnt
Articole similare