Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | A marcat chiar înainte de debutul la naţionala României! Golul a adus cele trei puncte pentru echipa sa de club

VIDEO | A marcat chiar înainte de debutul la naţionala României! Golul a adus cele trei puncte pentru echipa sa de club

Stranieri

Comentarii

Alex Dobre (24 de ani) a fost decisiv în victoria obţinută de Famalicao în partida cu Boavista, din campionatul Portugaliei

Famalicao a câştigat, în deplasare, contra formaţiei Boavista, scor 2-1, în etapa cu numărul 25 din prima ligă din Portugalia.

La oaspeţi, românul Alex Dobre a fost titular şi decisiv pentru formaţia sa.

După o primă repriză ce nu a adus niciun gol pe tabelă, partea secundă a venit cu trei reuşite.

VIDEO | A marcat chiar înainte de debutul la naţionala României! Golul a adus cele trei puncte pentru echipa sa de club

Famalicao a deschis scorul prin Jaime, în minutul 57, din penalty. Peste numai trei minute, Dobre a dublat avantajul oaspeţilor.

Gazdele nu au reuşit decât să reducă proporţiile scorului, prin golul marcat de Bozenik, în minutul 72.

În cele din urmă, s-a dovedit că reuşita lui Alex Dobre a fost decisivă în asigurarea celor trei puncte pentru Famalicao.

Atacantul lateral a fost schimbat spre finalul jocului, în minutul 88, fiind înlocuit cu un fundaş central.

În vârstă de 24 de ani, Dobre a fost convocat de Edi Iordănescu la naţionala României pentru meciurile cu Andorra şi Belarus, din preliminariile pentru EURO 2024.

Acesta a criticat în mai multe rânduri faptul că nu era luat în considerare de selecţioneri pentru echipa naţională deşi avea evoluţii bune la Dijon, unde marca multe goluri, în Ligue 2.

Alex Dobre încă nu a debutat la naţionala mare, dar a bifat meciuri la categoriile de juniori ale ”tricolorilor”. A făcut parte inclusiv din lotul olimpic al României la Tokyo, la JO din 2021.

Dobre a ajuns la Famalicao la începutul acestui an, fiind împrumutat de Dijon până în vară. A bifat nouă partide şi două goluri.

În clasamentul din prima divizie portugheză, Famalicao se clasează pe locul 9, cu 33 de puncte, după 25 de partide. Lider este Benfica, cu 68 de puncte, care are un avans de zece puncte în faţa următoarei clasate, Porto.

Un fapt interesant este că cel mai bun marcator din campionat este un mijlocaş central, Joao Mario (Benfica), cu 17 goluri.

Următorul clasat este coechipierul Goncalo Ramos (16 goluri), eroul Portugaliei din partida cu Elveţia, în optimile Mondialului din Qatar (6-1).

Afla mai multe despre: alex dobreechipa nationalastranieri 

viewscnt
Articole similare