Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Arsenal - Chelsea 3-1. ”Tunarii”, din nou lideri! Au bombardat 3 în prima repriză în poarta rivalilor. Echipa lui Lampard, doar un gol de onoare

VIDEO | Arsenal - Chelsea 3-1. ”Tunarii”, din nou lideri! Au bombardat 3 în prima repriză în poarta rivalilor. Echipa lui Lampard, doar un gol de onoare

Premier League

Comentarii

Arsenal a învins-o, pe teren propriu, pe Chelsea , scor 3-1, şi a revenit pe primul loc în Premier League. Golurile ”tunarilor” au fost marcate de Odegaard (18 şi 31) şi de Jesus (34), iar pentru echipa lui Lampard a înscris golul de onoare Madueke (65).

VIDEO | Arsenal - Chelsea 3-1 (Odegaard 18, 31, Jesus 34 / Madueke 65)

Arsenal s-a impus fără probleme în faţa lui Chelsea şi a revenit deasupra lui City. De cealaltă parte, Chelsea ajunge la a şasea înfrângere din şase de la venirea lui Lampard.

Arsenal nu se dă bătută în lupta pentru Premier League! După cele patru meciuri fără victorie, ”tunarii” şi-au revenit chiar împotriva rivalilor de la Chelsea.

Prima repriză a fost la discreţia trupei lui Arteta. Odegaard a semnat o dublă şi a ajuns la 14 reuşite în acest sezon.

Fabregas este singurul mijlocaş central ce se poate lăuda cu mai multe goluri într-un campionat în istoria ”tunarilor”.

Gabriel Jesus a stabilit scorul pauzei. Începutul părţii secunde a fost marcat de calmul incredibil al lui Thiago Silva. Brazilianul a respins din doi timpi de pe linia porţii.

Chelsea a redus din proporţiile scorului prin Madueke. Englezul transferat de la PSV a înscris în premieră pentru londonezi.

Cu acest succes, Arsenal a urcat înapoi pe locul 1, cu două puncte peste City, dar şi cu două meciuri în plus disputate.

În schimb, fanii lui Chelsea nu au mai simţit gustul victoriei de la începutul lunii martie.


Min 90+5. Final de meci. Arsenal revine pe primul loc.

Min 90+4. Ocazie Arsenal. Xhaka are un şut bun, respins de Kepa în lateral.

Min 65. GOOOL Chelsea. Madueke finalizează centrarea lui Kovacic şi marchează cu mult noroc.

Min 59. Schimbare Arsenal. Trossard îi lasă locul în teren lui Martinelli.

Min 57. Ocazie Arsenal. Saka trimite un şut bun, însă tabela rămâne tot la 3-0.

Min 53. Ocazie Arsenal. Jesus ajunge la mingea trimisă foarte bine din corner de Trossard, dar nu reuşeşte să reia pe poartă.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+3. Pauză.

Min. 34: GOOOLLL Arsenal, 3-0! Jesus marchează şi el, după o fază încâlcită în careu. Brazilianul a punctat cu un şut la colţul scurt.

Min. 31: GOOOOLLL Arsenal, 2-0! Martin Odegaard realizează dubla cu un şut de la 11 metri, după o centare foarte bună venită din flancul stâng.

Min. 25: Ocazie mare, Chelsea! Chilwell scapă singur cu Ramsdale, lateral stânga, şutează la colţul lung, însă portarul lui Arsenal respinge fantastic în corner.

Min. 18: GOOOLLL Arsenal, 1-0! Martin Odegaard înscrie cu un şut din marginea careului mare. Balonul a lovit transversala şi a intrat în poarta lui Kepa.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

  • Arsenal: Ramsdale - White, Kiwior, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Jorginho, Xhaka - Saka, Gabriel Jesus, Trossard; Rezerve: Turner, Tirney, Partey, Simth Rowe, Martinelli, Nketiah, Holding, Vieira, Nelson; Antrenor: Mikel Arteta
  • Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Fofana, Silva, Chilwell - Kante, Fernandez, Kovacic - Sterling, Aubameyang, Madueke; Rezerve: Mendy, Badiashile, Joao Felix, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Ziyech, Gallagher, Havertz; Antrenor: Frank Lampard

Derby-ul dintre Arsenal şi Chelsea încheie etapa cu numărul 34 din Premier League, una care a oferit noi momente şi meciuri incredibile.

Arsenal se va prezenta după patru etape la rând fără victorie, dintre care trei remize şi un eşec, venit chiar în faţa contracandidatei la titlu, Manchester City (1-4).

”Tunarii” au pierdut în cele din urmă şi primul loc, pe care îl ocupau încă de la începutul campionatului, după ce City s-a impus la limită pe terenul celor de la Fulham (2-1).

Totuşi, trupa lui Arteta poate reveni pe primul loc în cazul în care îi înving pe rivalii de pe Stamford Bridge.

Chelsea este deja la al treilea antrenor în acest sezon, dar situaţia dezastruoasă a echipei continuă.

Frank Lampard i-a luat locul lui Graham Potter, dar nu a reuşit să aducă niciun fel de schimbare pozitivă în jocul sau în rezultatele echipei, care au continuat să fie cel mult modeste, mult sub aşteptările suflării părţii ”albastre” din Londra.

Sub cârma lui Lampard, instalat în urmă cu aproape o lună, Chelsea a înregistrat eşecuri pe linie, 5 din 5, şi este pe cale să o facă pentru a şasea oară.

Pentru a realiza cât de complicată este situaţia de la Chelsea, trebuie precizat faptul că echipa este mai aproape de zona retrogradării decât de locurile de cupe europene. 

În clasamentul din Premier League, formaţia lui Lampard este pe locul 12, cu 39 de puncte, la 15 în spatele lui Aston Villa, aflată pe ultima poziţie de Europa, şi la doar nouă puncte de locul 18, primul retrogradabil, ocupat de Forest.

Pe Emirates, Chelsea a întâlni un Arsenal rănit, dornic de revanşă după ultimele rezultate care aproape au scos-o din lupta la titlu.

Echipa lui Arteta cu siguranţă vrea să-şi spele imaginea în faţa fanilor printr-o prestaţie foarte bună cu rivalii de la Chelsea şi cu un rezultat pe măsură.

În meciul tur, disputat în noiembrie 2022, pe Stamford Bridge, Arsenal s-a impus cu scorul de 1-0, şi acum are şansa să facă ”dubla” în campionat. Însă, rămâne de văzut dacă va şi reuşi.

Afla mai multe despre: arsenal chelseapremier league 

viewscnt
Articole similare