Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Arsenal - Manchester City 1-3. Schimbare de lider în Premier League. ”Tunarii”, fără muniţie în faţa ”cetăţenilor”

VIDEO | Arsenal - Manchester City 1-3. Schimbare de lider în Premier League. ”Tunarii”, fără muniţie în faţa ”cetăţenilor”

Premier League

Comentarii

Arsenal a pierdut duelul cu Manchester City, scor 1-3, pe Emirates, într-o restanţă din etapa a 12-a din Premier League. Manchester City este lider în clasament, iar Arsenal este pe doi, ambele echipe având 51 de puncte, dar ”cetăţenii” au un meci plus.

VIDEO | Arsenal - Manchester City 1-3 (Saka 42 - pen / De Bruyne 24, Grealish 72, Haaland 82), pe Orange Sport 2


Echipele de start:

  • Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Jorginho, Xhaka - Saka, Ideho, Martinelli; Rezerve: Turner - Cozier-Duberry, Holding, Kiwior, Nelson, Tierney, Trossard, Vieira, White; Antrenor: Mikel Arteta
  • Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Ake - Rodri, Gundogan, Bernardo, De Bruyne - Mahrez, Haaland, Grealish; Rezerve: Ortega - Akanji, Alvarez, Foden, Gomez, Laporte, Lewis, Palmer, Phillips; Antrenor: Pep Guardiola

Min 90+6. Final de meci. City câştigă duelul cu Arsenal.

Min 89. Ocazie Arsenal. Nketiah îi putea readuce pe ”tunari” în meci, însă nu a reuşit să marcheze.

Min 82. GOOOL City. Haaland este găsit foarte bine de De Bruyne în mijlocul careului şi îl ”execută” pe Ramsdale. Meciul pare a fi încheiat.

Min 72. GOOOL City. Grealish marchează după o fază frumoasă construită de echipa lui Pep.

Min 68. Ocazie City. Trupa lui Pep ratează o şansă bună, dar Jorginho intervine.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+6. Pauză pe Emirates.

Min 45+6. Ocazie City. ”Cetăţenii” ratează o şansă imensă de a trece din nou în avantaj.

Min 42. GOOOL Arsenal. Saka transformă fără emoţii lovitura de la 11 metri.

Min 41. Penalty. Arsenal. Nketiah a fost faultat de Ederson, iar ”tunarii” beneficiază de un penalty.

Min 28. Ocazie Arsenal. a expediat un şut peste poartă, din centrul careului.

Min 24. GOOOL City. De Bruyne deschide scorul pe Emirates după o eroare imensă a lui Tomiyasu.

Min 22. Ocazie Arsenal. Nketiah ratează o şansă bună de a marca.

Min 1. Începe meciul.


Despre meciul Arsenal - Manchester City se poate afirma că este duelul anului în Premier League şi dovezi sunt destule.

Acest duel de foc le pune faţă în faţă pe primele două clasate din Premier League şi, totodată, cele mai bune echipe din actualul sezon al primei divizii din Anglia.

Lider este Arsenal. Formaţia londoneză a condus aproape în întregime campionatul, dar, pentru prima dată în acest sezon, a pierdut puncte în două etape consecutive.

”Tunarii” au fost învinşi de Everton (0-1) şi au remizat cu Brentford (1-1), rezultat final influenţat şi de o eroare gravă de arbitraj.

Astfel, în momentul de faţă, Arsenal are 51 de puncte, cu trei mai multe, dar şi un meci mai puţin, decât adversara de astăzi, Manchester City, după 23 de etape scurse.

Trupa lui Pep Guardiola nu trece nici ea prin cel mai fericit moment al sezonului. Recent, campioana en-titre a Angliei a fost pusă sub investigaţie de către Premier League pentru mai mult de 100 de capete de acuzare.

Dar problemele din jurul clubului nu s-au resimţit şi în jocul echipei în ultima etapă. City s-a impus fără emoţii cu Aston Villa (3-1), după ce pierduse chiar cu o rundă în urmă cu Tottenham (0-1).

Sub comanda lui Pep Guardiola, Manchester City a câştigat patru titluri de campioană, pe când Arsenal a triumfat ultima dată în Premier League, în 2004, cu celebrii ”The Invincibles” ai lui Arsene Wenger.

Este primul duel dintre Arsenal şi Manchester City în Premier League în acest sezon, fiind vorba despre o restanţă din etapa a 12-a din Premier League.

Cele două combatante s-au mai întâlnit de-a lungul actualului sezon în Cupa Angliei, acolo unde ”cetăţenii” s-au impus cu 1-0.

În cele din urmă, duelul de astăzi de pe Emirates poate fi decisiv în lupta la titlu. Ambele echipe se vor prezenta cu cele mai bune garnituri şi rămâne de văzut dacă elevul Mikel Arteta îşi poate învinge profesorul, pe Pep Guardiola.

Trebuie menţionat şi faptul că City are ocazia să treacă pe primul loc în clasament în cazul unei victorii, dar şi că Arsenal se poate distanţa la şase puncte în fruntea campionatului şi cu avantajul unui meci mai puţin.

 

Afla mai multe despre: arsenal manchester citypremier league 

viewscnt
Articole similare