Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | CORESPONDENŢĂ din Qatar. Stadionul primului meci de la Campionatul Mondial. Detalii neştiute despre arena ceremoniei de deschidere: ”Am fost copleşit de modul cum arată”

VIDEO | CORESPONDENŢĂ din Qatar. Stadionul primului meci de la Campionatul Mondial. Detalii neştiute despre arena ceremoniei de deschidere: ”Am fost copleşit de modul cum arată”

Cupa Mondială

Comentarii

S-a dat start Campionatului Mondial din Qatar! Stadionul pe care joacă meciul de deschidere dintre Qatar şi Ecuador, în grupa A, a avut loc pe stadionul Al Bayt, iar totul a început cu o ceremonie de deschidere la cel mai înalt nivel.

Stadionul Al Bayt este gazda ceremoniei de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar, dar şi a meciului care inaugurează competiţia, Qatar - Ecuador

Arena este una cu adevărat impresionantă. Are o capacitate de 60.000 de locuri şi a fost construită special pentru turneul mondial din acest sfârşit de an.

Stadionul primului meci de la Campionatul Mondial din Qatar. Detalii neştiute despre arena ceremoniei de deschidere: ”Am fost copleşit de modul cum arată” | EXCLUSIV

Mai multe detalii despre aceasta şi ce se regăseşte în jurul ei a oferit Dan Udrea, corespondent Orange Sport în Qatar, care a povestit că stadionul qatarez a fost construit chiar în mijlocul deşertului, iar în jurul lui se află un fel de grădină zoologică.

Totodată, jurnalistul a afirmat că stadionul Al Bayt se aseamănă mult cu ”Santiago Bernabeu”, legendara arenă a lui Real Madrid.

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar a fost grandioasă, una la care au fost prezente şi animale, precum cămile şi cai.

”Este o arenă futuristă, ceva wow-wow. Mi s-a mai întâmplat să spun asta doar la Santiago Bernabeu, să intru şi să fiu cumva copleşit de arenă la modul cum arată. Este senzaţională şi chiar aduce cu Bernabeu, prin construcţie, prin modul în care arată.

În jurul stadionului, la fel, chestii ireale pe care le-am trăit. Stadionul este construit practic în mijlocul unui deşert, unui câmp, iar de jur-împrejurul stadionului este creat un parc care imită o grădină zoologică, cu un fel de lacuri, raţe, gâşte. Incredibil ce au putut să facă aici qatarezii.

Stadionul este ceva... la intrarea oficială, pentru VIP-uri, Infantino şi ceilalţi invitaţi erau aşteptaţi de zeci de cămile şi cai pe care stăteau poliţişti cu arma în spate, iar voluntarii de acolo aveau grijă ca animalele să stea aliniate în aşa fel încât să păstreze uniformitate”, a declarat Dan Udrea, pentru Orange Sport.

Stadionul Al Bayt este numit după ”bayt al sha’ar”, aşa cum erau numiet corturile folosite istoric de popoarele nomade din Qatar şi din regiunea Golfului.

Afla mai multe despre: cm 2022qatar 

viewscnt
Articole similare