Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Echipa masculină a României, medalie de argint la Campionatul Mondial de Cadeţi şi Juniori de la Dubai ! ”Tricolorii” au ratat la limită aurul

VIDEO | Echipa masculină a României, medalie de argint la Campionatul Mondial de Cadeţi şi Juniori de la Dubai ! ”Tricolorii” au ratat la limită aurul

Alte sporturi

Comentarii

Echipa României, formată din Casian Cîdu, Mihnea Enache, Radu Niţu, Marco Şovar, a cucerit argintul mondial în Dubai.

În cadrul Campionatului Mondial de Scrimă din 2022, la categoria juniori, România a cucerit medalia de argint, după ce a pierdut finala împotriva Italiei, scor 41-45.

România a debutat pe tabloul principal în 16-mi, în urma clasărilor bune reuşite de ”tricolori” la proba individuală.

În prima confruntare, elevii lui Ciprian Gălăteanu, Alexandru Chiculiţă, Nicolae Alexe, Tofan Radu şi Constantin Sandu au dat peste Canada.

România a trecut cu uşurinţă de primul adversar, înainte de a le mai învinge pe Polonia şi Singapore în drumul spre semifinală.

Contrar probei individuale, proba de echipe la scrimă presupune o finală mică, în cazul înfrângerii în penultimul act.

La individual, calificarea în semifinale reprezintă deja cucerirea medaliei, întrucât ambii pierzători primesc bronzul.

Însă, pentru a îşi asigura medalia, România avea nevoie să prindă actul final, iar asta s-a şi întâmplat, în urma victoriei 45-39 cu Egipt.

România, vicecampioană mondială la scrimă la categoria juniori

În finală, italienii au fost prea puternici pentru sportivii noştri, însă medalia mondială de argint încă reprezintă o performanţă incredibilă pentru aceştia.

Federaţia Română de Scrimă a postat un mesaj prin care îi felicita pe componenţii echipei, Casian Cîdu, Mihnea Enache, Radu Niţu, Marco Şovar, dar şi pe antrenorii Ciprian Gălăteanu, Alexandru Chiculiţă, Nicolae Alexe, Tofan Radu şi Constantin Sandu.

Am luat argintul mondialelor! România (Casian Cîdu, Mihnea Enache, Radu Niţu, Marco Şovar) a pierdut la mare luptă finala cu Italia (41-45) şi a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Cadeţi şi Juniori de la Dubai!

Echipa masculină de sabie juniori a adus prima medalie tricoloră la această ediţie a Mondialelor, iar sportivii şi antrenorii - Ciprian Gălăteanu, Alexandru Chiculiţă, Nicolae Alexe, Tofan Radu, Constantin Sandu - merită sincere felicitări pentru toată munca depusă, precum şi un uriaş BRAVO!

Aţi demonstrat tuturor că scrima românească are viitor! FELICITĂRI!”, se arată în mesajul postat de cei de la FRS.

La feminin, echipa României s-a clasat pe poziţia a 14-a, după ce a fost eliminată de Ungaria în 16-mi, scor 39-45.

Cea mai mare performanţă la nivel individual a fost reuşită de Radu Niţu, care s-a clasat pe locul al cincilea, fiind eliminat în sferturi.

Afla mai multe despre: scrimă 

viewscnt
Articole similare