Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ilie Dumitrescu, emoţionat aşa cum nu l-ai mai văzut vreodată, când a povestit despre tatăl său

VIDEO | Ilie Dumitrescu, emoţionat aşa cum nu l-ai mai văzut vreodată, când a povestit despre tatăl său

Special

Comentarii

Mircea Meşter a avut un invitat de gală în această ediţie a podcastului Orange Sport, ”1 la 1”, pe Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu a avut unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut naţionala României şi evoluţiile de la Cupa Mondială din 1994 au rămas în istoria fotbalului.

Fostul mare atacant a fost invitatul lui Mircea Meşter în podcastul Orange Sport, ”1 la 1” şi a rememorat câteva dintre cele mai importante momente din viaţa lui.

Ilie Dumitrescu, plin de emoţie când a povestit despre tatăl său: ”Mi-a marcat tot ceea ce înseamnă copilăria”

Ilie Dumitrescu s-a născut pe 6 ianuarie 1969, în Bucureşti, într-o familie de oameni simpli. La 8 ani a început fotbalul la Steaua, club pe care a ajuns să-l iubească datorită tatălui său.

Fostul atacant al lui Tottenham a povestit plin de emoţie cât de important a fost rolul tatălui său în cariera şi în viaţa sa şi cum l-a susţinut la fiecare pas.

”Tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte, mie mi-a marcat tot ceea ce înseamnă copilăria şi chiar m-a... a fost alături de mine în cele mai importante momente în ascensiunea mea şi în tot ceea ce înseamnă la început.

Adică la modul că chiar sacrifica pe toată lumea să-mi cumpere ghete, mă rog, să mănânc eu cea mai bună bucată din oala aia de mâncare, ştii?

Plus că mai era şi chestia asta de... El fiind fan Steaua, dar fan înrăit, mă ducea aşa pe umeri (n.r. face semn cu mâna) la meciurile Stelei, avem 3-4 ani.

Lipseam mai mult de la şcoală şi făceam de două ori antrenament. Adică făceam de două ori antrenament pe zi şi câteodată lipseam.

Şi de ce spuneam că am avut susţinerea tatălui meu? Pentru că la un moment dat s-a pus problema că nu excelam şi nu aveam note foarte bune şi am spus: ”eu cred că pot să fac lucrul ăsta cel mai bine”. I-am spus lui: ”o să vezi că eu o să ajut toată familia să ieşim din zona asta”. Şi atunci a spus: ”faci ce simţi tu şi mergem în zona asta”, a povestit Ilie Dumitrescu în podcastul Orange Sport, ”1 la 1”, cu Mircea Meşter.

Ştefan Dumitrescu, tatăl lui Ilie Dumitrescu, a decedat a murit la începutul lunii iulie 2018, la vârsta de 82 de ani, după ce s-a confruntat cu mai multe probleme grave de sănătate.

În vârstă de 53 de ani, Ilie Dumitrescu este unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria naţionalei României. A început fotbalul la Steaua, la care a debutat în 1986, imediat după ce clubul din Ghencea a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

A fost împrumutat un an şi la FC Olt Scorniceşti, pentru a prinde cât mai multe minute, iar în 1988 a revenit la Steaua, pentru care a jucat până în vara lui 1994, când Tottenham a plătit 3,7 milioane de dolari pentru transferul său. La acea vreme, transferul lui Ilie Dumitrescu a fost cel mai scump din istoria fotbalului românesc.

Ulterior a mai jucat pentru FC Sevilla, West Ham, America şi Atlante (ambele din Mexic) şi în 1998 a revenit la Steaua, de unde s-a retras un an mai târziu.

Afla mai multe despre: ilie dumitrescu 

viewscnt
Articole similare