Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Inter - AC Milan 1-0 (3-0). "Nerazzurri" şi-au învins rivala şi s-au calificat în finala Champions League după 13 ani

VIDEO Inter - AC Milan 1-0 (3-0). "Nerazzurri" şi-au învins rivala şi s-au calificat în finala Champions League după 13 ani
Comentarii

Echipa italiană Inter Milano a câştigat marţi Derby della Madonnina, pe teren propriu, învingând cu 1-0 echipa AC Milan şi este prima calificată în finala Ligii Campionilor ediţia 2023. Inter nu a mai jucat finala competiţiei din anul 2010.

Prima repriză a meciului de la Milano a fost una echilibrată, în care milanezii au avut două ocazii de a deschide scorul, dar ambii portari au avut intervenţii bune. Cu puţin timp înaintea pauzei s-a accidentat Mkhitaryan, care a şi fost înlocuit.

În partea secundă Lautaro Martinez a înscris unicul gol al partidei în minutul 74, din pasa lui Lukaku şi Inter Milano s-a calificat în finală cu 3-0 scor general în cele două manşe ale semifinalei. Este pentru prima oară după 13 ani când Inter Milano se califică în finala Ligii Campionilor.

În 2010, cu românul Cristian Chivu în primul unsprezece şi cu Jose Mourinho antrenor, Inter a cucerit trofeul, după 2-0 în finală cu Bayern Munchen. A fost pentru ultima oară când o echipă italiană a câştigat Liga Campionilor.

Inter îşi va cunoaşte adversara din finală după meciul care se va disputa miercuri, la Manchester, între Manchester City şi Real Madrid.

Scorul din tur a fost 1-1. Rezervă la meciul de miercuri va fi Istvan Kovacs.

Finala Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023 se va disputa la Istanbul, în 10 iunie.

VIDEO Inter - AC Milan 1-0 (min 74 Martinez)

Echipele de start:

Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco- Dzeko, Lautaro

Antrenor: Simone Inzaghi

AC Milan: Maignan - Calabria, Tomori, Thiaw, Hernandez - Krunic, Tonali - Saelemaekers, Diaz, Leao; Giroud

Antrenor: Stefano Pioli

Min 90+3: Final de meci.

Min 74: GOOOOOOL Inter. Martinez a deschis scorul din pasa lui Lukaku. Fotbalistul a tras puternic, la colţul scurt.

Min 55: Thiaw primeşte cartonaşul galben după un fault asupra lui Lautaro.

Min 46: A început repriza secundă!

Min 45: Pauză.

Min 37: Ocazie Milan. Leao trimite mingea pe lângă poarta apărată de Onana, dar balonul trece razant de stâlpul stâng!

Min 11: Ocazie Inter. Maignan îşi salvează echipa de la atacul periculos al gazdelor. 

Min 10: Ocazie Milan. Brahim Diaz iroseşte o şansă foarte bună de a deschide scorul. Onana s-a întins excelent şi a prins mingea în doi timpi.

Min 5: Ocazie Milan. Theo Hernandez trage puternic peste poartă apărată de Onana.

Min 1: A început partida.

Inter este marea favorită la calificare şi prin prisma rezultatelor înregistrate în ultima perioadă. În acest moment, echipa lui Simone Inzaghi are şapte victorii consecutive în toate competiţiile, ultima fiind obţinută în campionat, sâmbătă, scor 4-2, cu Sassuolo. În urma acestui succes obţinut în faţa ocupantei locului 13, Inter a urcat până pe poziţia a treia în clasamentul din campionatul Italiei, la trei puncte în spatele ocupantei locului secund, Juventus.

De partea cealaltă, AC Milan începe să-şi ia gândul de la grupele Ligii Campionilor pentru sezonul următor.Campioana Italiei este are o singură victorie în ultimele cinci meciuri disputate în toate competiţiile, fiind acum la patru puncte în spatele ocupantei locului patru din Serie A, Lazio, cu trei etape rămase de disputat până la finalul sezonului.

Inter este marea favorită la calificarea în finala Ligii Campionilor din acest sezon. Echipa antrenată de Simone Inzaghi s-a distanţat la două goluri încă din primele 11 minute ale partidei tur cu AC Milan, graţie reuşitelor semnate de Dzeko şi de Mkhitaryan. Deşi startul partidei a fost excelent, Inter n-a mai marcat în meciul din urmă cu şase zile, însă nici n-a mai primit gol, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru echipa lui Simone Inzaghi.

Afla mai multe despre: ac milan 

viewscnt
Articole similare