Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mai rău ca Gigi Becali! Un patron din Bulgaria a intrat pe teren în minutul 90+6 şi a schimbat executantul unui penalty, ducând la retrogradarea şi desfiinţarea echipei

VIDEO | Mai rău ca Gigi Becali! Un patron din Bulgaria a intrat pe teren în minutul 90+6 şi a schimbat executantul unui penalty, ducând la retrogradarea şi desfiinţarea echipei

Fotbal

Comentarii

Tsarsko Selo Sofia a retrogradat din prima ligă bulgară din pricina patronului! Stoyne Manolov, finanţatorul clubului, şi-a condamnat echipa după ce a intrat pe teren în prelungiri, pentru că formaţia sa câştigase un penalty, şi a schimbat executantul loviturii de 11 metri.

Tsarsko Selo Sofia era o formaţie nou-nouţă în fotbalul bulgar, fiind înfiinţată în 2015 de fostul conducător de la CSKA Sofia, Stoyne Manolov.

Acesta a pus bazele unui club al cărei filozofii se baza pe utilizarea a jucători tineri, din propria pepinieră, care să poată fi apoi vânduţi pentru un profit.

După ce şi-a început existenţa în ligile inferioare ale Bulgariei, Tsarsko Selo a ajuns în al doilea eşalon în 2016, iar în primul în 2019.

În primul sezon în prima ligă, echipa din Sofia s-a salvat de la retrogradare la baraj, în timp ce în al doilea a obţinut o clasare mai respectabilă, la mijlocul clasamentului, locul nouă.

Însă, în cel de al treila sezon de existenţă, Tsarko Salo s-a făcut de râs, ocupând ultimul loc la finalul sezonului regular.

Mai rău ca Gigi Becali

Totuşi, după câteva rezultate mai bune în play-out, echipa din capitala Bulgariei ar fi putut ajunge la baraj cu o victorie în ultima etapă, împotriva Lokomotivei Sofia.

Scorul era 1-1 în minutul 90, după ce Tsarko Salo ratase două penalty-uri, conform newsbreeze. Apoi, echipa lui Stoyne Manolov a câştigat o a treia lovitură de la 11 metri, în minutul 90+6, pe care Yusuf Jaffa a vurt să o execute.

Patronul, nemulţumit, a intrat pe gazon şi l-a împins pe Jaffa, spunându-i că nu el va executa penalty-ul, ci căpitanul Martin Kavdanski.

Acesta a ratat, iar echipa a retrogradat, Manolov anunţând doar câteva zile mai târziu că Tsarko Selo se va desfiinţa după doar şase ani de existenţă.

Clubul a avut nişte ani buni în prima ligă. Totuşi, este timpul ca echipa să se desfiinţeze şi nu va mai participa în fotbalul profesionist de sezonul viitor.

Anunţăm asta de pe acum pentru ca Federaţia Bulgară de Fotbal să poată decide cine îi va lua locul cum consideră.

Să investeşti bani în fotbalul bulgar este cel mai uşor mod de a îi pierde. Nu există baze de dezvoltare. Banii şi nervii sunt irosiţi.

Totuşi, trebuie să recunosc că am avut destule momente bune în elită şi chiar şi înainte de asta, când eram în eşalonul secund.

Vreau să mulţumesc tuturor jucătorilor, antrenorilor şi staffului”, a declarat Manolov, conform sursei citate.

Afla mai multe despre: tsarsko selo sofia 

viewscnt
Articole similare