Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adi Mutu dezvăluie că ”ar fi un vis” să revină la una dintre fostele sale echipe ca antrenor: ”A rămas în inima mea”

Adi Mutu dezvăluie că ”ar fi un vis” să revină la una dintre fostele sale echipe ca antrenor: ”A rămas în inima mea”

Rapid

Comentarii

Adi Mutu a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României, chiar dacă ”Briliantul” ar fi putut avea o carieră şi mai ilustră dacă nu ar fi avut loc incidentul de la Chelsea. Întru-un interviu cu Gazzetta dello Sport, ”Briliantul” a dezvăluit la ce fostă echipă i-ar plăcea să revină ca antrenor.

Adi Mutu a revenit în România pentru a îşi încheia cariera de fotbalist şi pentru a face primii paşi în noua sa meserie, cea de antrenor.

După ce a stat pe banca lui FC Voluntari preţ de câtvea etape, golgheterul all-time al României, la egalitate cu Gică Hagi, ”Briliantul” a pregătit echipa secundă a lui Al Wahda, înainte de a ocupa primul său post ”serios”.

Adi Mutu a preluat frâiele naţionalei U21, pe care a reuşit să o ducă la Campionatul European de juniori, unde a fost neînvinsă, dar a ratat calificarea din grupe din cauza golaverajului, în favoarea Germaniei şi Olandei.

Apoi, Adrian Mititelu i-a dat o şansă fostului atacant, dar acesta a rezistat doar trei luni în Bănie şi a stat pe bară până să semneze cu Rapid, care decisese să îl înlocuiască pe Mihai Iosif.

Până acum, Mutu a făcut o treabă bună în Giuleşti şi este considerat un antrenor de mare perspectivă în fotbalul românesc.

Adi Mutu dezvăluie că ”ar fi un vis” să revină la una dintre fostele sale echipe ca antrenor

Deşi se află deja pe banca unui club uriaş, ”Briliantul” a dezvăluit că visează să revină la Fiorentina într-o bună zi, ca antrenor.

Să revin la Fiorentina ca antrenor ar fi un vis. Florenţa a rămas în inima mea.

Când eram mai tânăr, îmi notam toate antrenamentele pe care le făceam. Le-am păstrat şi acum îmi sunt de folos.

Nu am propriul meu stil în ceea ce priveşte antrenoratul pentru că eu cred că trebuie să te afli la o echipă mare ca să ţi-l poţi impune.

Ideile costă bani. La un club mic trebuie să te adaptezi şi am principiile mele – echipa trebuie să reacţioneze mereu, să facă pressing imedat după ce pierde mingea.

E mai uşor să te aperi sus decât jos”, a declarat Adi Mutu, pentru Gazzetta dello Sport.

Afla mai multe despre: adi mutu 

viewscnt
Articole similare