Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Miami Heat şi New Orleans Pelicans, ultimele echipe calificate în play-off-ul NBA. Tabloul complet al post-sezonului şi transmisiunile de pe Orange Sport

VIDEO | Miami Heat şi New Orleans Pelicans, ultimele echipe calificate în play-off-ul NBA. Tabloul complet al post-sezonului şi transmisiunile de pe Orange Sportgalerie foto

NBA

Comentarii

Miami Heat şi New Orleans Pelicans sunt ultimele echipe calificate în play-off-ul din NBA, după victoriile obţinute în meciurile de baraj eliminatoriu pentru locul 8. Învinsele Chicago Bulls şi Sacramento Kings au fost eliminate, astfel că sezonul s-a terminat pentru ele.

Miami Heat, ultima calificată în play-off din Est

Miami Heat a reuşit o victorie categorică în faţa celor de la Chicago Bulls, scor 112-91, şi a obţinut ultimul loc de play-off în Conferinţa de Est.

Miami a fost nevoită să joace fără superstarul Jimmy Butler, accidentat grav în eşecul suferit contra Philadelphia 76ers (104-105) pentru locul 7. ”Buckets” a suferit o entorsă a ligamentului MCL al genunchiului şi va avea mai multe săptămâni de absenţă.

Astfel, în absenţa jucătorului lor numărul 1, toţi ceilalţi componenţi ai celor de la Heat şi-au ridicat nivelul de joc şi s-au impus în faţa lui Chicago, ocupanta locul 9 în sezonul regulat.

Cel mai bun realizator al meciului a fost Tyler Herro, care a reuşit 24 de puncte, 10 recuperări şi nouă pase decisive. De partea cealaltă, la Bulls, DeMar DeRozan a avut 22-3-4.

"Sunt mulţi oameni care încearcă să influenţeze rezultatul unui meci după câte puncte înscrie cineva, iar eu cred că Jimmy Butler face exact opusul acestui lucru.

El are un impact asupra jocului în atât de multe moduri diferite, împărţind mingea, făcând jocurile potrivite pentru coechipierii săi, iar eu am încercat să fiu cât mai mult ca Jimmy în această seară, încercând doar să fac jocul potrivit, să le ofer băieţilor mei aruncări şi să nu forţez nimic.

Evident, a fost o victorie mare de echipă pentru noi în general, sunt încântat să mă întorc în playoff, sănătos şi gata de acţiune", a declarat Herro, la finalul meciului.

Datorită acestei victorii din meciul de baraj eliminatoriu, Miami Heat îşi asigură prezenţa în play-off şi a stabilit un duel de mare intensitate cu Boston Celtics, principala favorită la trofeu şi echipa care a terminat cu cel mai bun bilanţ din ligă în sezonul regulat.

Este pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane când Miami şi Boston se întâlnesc în play-off, dând naştere unei rivalităţi istorice în anii recenţi. Cele trei confruntări de până acum au avut loc în finala Conferinţei de Est. În 2020 s-a impus Heat, în 2022 - Boston, iar în 2023 - din nou Heat, după o desfăşurare incredibilă a seriei.

De această dată, Boston Celtics pleacă din nou ca mare favorită, mai ales că Miami Heat va juca fără omul ei cheie, Jimmy Butler. Antrenorul Erik Spoelstra speră să se poată baza măcar pe Terry Rozier, adus în decursul acestui de sezon de la Charlotte Hornets.

Miami Heat speră la un nou parcurs la fel ca anul trecut, când s-a calificat în play-off tot de pe locul 8, în urma turneului de calificare, şi a ajuns până în finala NBA, pe care a pierdut-o în cinci meciuri contra lui Denver Nuggets.

New Orleans Pelicans, ultima calificată în play-off-ul din Vest

La fel ca Miami Heat, şi New Orleans Pelicans a reuşit să obţină ultimele bilete pentru play-off-ul Conferinţei de Vest. Trupa din Louisiana a trecut în meciul de baraj eliminatoriu de Sacramento Kings, scor 105-98.

New Orleans a fost şi ea lipsită de cel mai bun jucător, anume Zion Williamson, care a devenit indisponibil, tot ca Jimmy Butler, în jocul pentru locul 7, pierdut în faţa lui Los Angeles Lakers (106-110).

Deşi Kings i-a avut în zi mare pe De'Aaron Fox, cel mai bun marcator al meciului, cu 35 de puncte, şi pe Domantas Sabonis, cu 23 de puncte, 14 recuperări şi şapte pase decisive, tot nu au reuşit să se impună în partida din Louisiana.

Prin urmare, New Orleans Pelicans se va duela în primul tur din play-off-ul Vestului cu liderul conferinţei de la finalul sezonului regulat, Oklahoma City Thunder, cap de serie numărul unu.

Programul transmisiunilor Orange Sport pentru primele două săptămâni din Play-off-ul NBA 2024:

  • 20.04, 22:30, Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns, meciul 1, Orange Sport 3
  • 21.04, 22:30, Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks, meciul 1, Orange Sport 2
  • 27.04, 0:30 (noaptea de vineri spre sâmbătă), Indiana Pacers - Milwaukee Bucks, meciul 3, Orange Sport 1
  • 27.04, 22:30, New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder, meciul 3, Orange Sport 3
  • 28.04, 22:30, Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers, meciul 4, Orange Sport 3

Afla mai multe despre: nbamiami heatnew orleans pelicansplayoff nbabaschet 

viewscnt
Articole similare