adplus-dvertising
You are here:

VIDEO | O sportivă rusă a avut un discurs şocant chiar în faţa lui Vladimir Putin. Episodul a făcut înconjurul lumii

VIDEO | O sportivă rusă a avut un discurs şocant chiar în faţa lui Vladimir Putin. Episodul a făcut înconjurul lumiigalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Veronika Stepanova, campioană olimpică la schi fond, la Jocurile Olimpice Beijing 2022, a şocat cu discursul pe care l-a avut la ceremonia de premiere organizată de Kremlin.

Marţi, la Kremlin a avut loc ceremonia de premiere a sportivilor ruşi care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice 2022. În afara câtorva absenţe, toţi sportivii s-au prezentat la acest eveniment.

Un bonus a fost pentru cei care au câştigat medalii de aur. Aceştia au avut parte de un eveniment separat, la care a participat inclusiv Vladimir Putin.

Printre sportivii premiaţi de preşedintele Rusiei a fost şi Veronika Stepanova, în vârstă de 21 de ani, campioană olimpică la schi fond.

Veronika Stepanova a şocat ţările democratice cu discursul său

În vârstă de 21 de ani, Veronika Stepanova este considerată una dintre cele mai talentate sportive din schi fond. La Jocurile Olimpice de la Beijing, Stepanova a reuşit să câştige medalia de aur.

Această performanţă a calificat-o şi pentru întâlnirea cu Vladimir Putin, în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc la Kremlin.

Însă tânăra campioană olimpică a şocat cu discursul său, în contextul războiului din Ucraina. Veronika Stepanova a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Vladimir Putin, despre care spune că repus Rusia pe harta forţelor mondiale:

”M-am născut în ianuarie 2001. În faţa ochilor mei, Rusia a devenit din nou puternică, mândră şi prosperă. Nu le place tuturor, asta este evident. Dar suntem pe drumul cel bun şi cu siguranţă vom câştiga, aşa cum am făcut-o la Jocurile Olimpice.

Sunt foarte mândră să primesc astăzi o asemenea onoare de la Preşedintele ţării noastre. Vă mulţumesc mult pentru că aţi ridicat steagul ţării. Şi nu vom lăsa această medalie de aur să plece, asta este o promisiune”, a fost discursul pe care Veronika Stepanova l-a avut chiar în faţa lui Vladimir Putin.

Veronika Stepanova, la fel de acidă şi pe Instagram

Declaraţiile făcute de Veronika Stepanova a şocat însă ţările vestice, mai ales că ele vin din gura unei sportive de asemenea anvergură. De altfel, au existat opinii în presa din străinătate potrivit cărora Veronica Stepanova ar fi fost obligată să scrie acest discurs.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO DE LA KREMLIN!

Însă campioana olimpică a venit cu noi clarificări după ce a citit aceste oprinii. Într-o postare pe contul său de Instagram, Veronika Stepanova a subliniat că vorbele rostite la Kremlin sunt chiar opiniile ei:

”Sunt mândră de premiul primit, Ordinul Prieteniei şi sunt mândru că mi-a fost înmânat de Preşedintele Prieteniei. Toto ceea ce am spus la ceremonia de premiere de la Kremlin sunt sentimentele mele, gândurile mele.

Nu văd niciun motiv să le ascund, mă bucur că am avut o oportunitate speciale de a le exprima. Consecinţe negative pentru cariera mea internaţională? Nu mă sperie!”, a fost mesajul postat de Veronika Stepanova.

Discursul Veronikăi Stepanova vine în contextul în care sportivii ruşi au fost excluşi de la competiţiile internaţionale, ca sancţiune pentru decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

Însă preşedintele Rusiei s-a declarat de mai multe ori nemulţumit de aceste sancţiuni, deoarece, spune el, sportul şi Jocurile Olimpice nu ar trebui să aibă niciun fel de legătură cu politicul.

viewscnt
Articole similare