Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vladimir Putin, furios după ce sportivii ruşi au fost excluşi din competiţiile internaţionale. Se plânge de încălcarea drepturilor omului

Vladimir Putin, furios după ce sportivii ruşi au fost excluşi din competiţiile internaţionale. Se plânge de încălcarea drepturilor omului

Alte sporturi

Comentarii

Vladimir Putin a ţinut un discurs dur în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Kremlin.

Sportivii ruşi au fost excluşi din competiţiile internaţionale, ca reacţie la decizia lui Vladimir Putin de a declanşa invazia Ucrainei. Decizia l-a înfuriat pe Vladimir Putin.

Într-o întâlnire cu sportivii olimpici, preşedintele Rusiei s-a declarat foarte nemulţumit de excluderea sportivilor ruşi din competiţiile internaţionale.

Vladimir Putin, reacţie furioasă. Se plânge de discriminare şi încălcarea drepturilor omului

Armata rusă a provocat un dezastru umanitar în Ucraina, unde peste 7,7 milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a fugi de război.

În plus, în zonele pe care le-au ocupat, militarii ruşi au fost acuzaţi că au ucis civili fără apărare, inclusiv copii, au violat şi au jefuit locuinţele care le-au ieşit în cale.

În tot acest context, sportivii ruşi au fost excluşi din competiţiile sportive internaţionale. Prima competiţie importantă la care sportivii ruşi n-au avut acces au fost Jocurile Paralimpice de la Beijing.

Decizia l-a nemulţumit profund pe Vladimir Putin, care şi-a manifestat indignarea în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu sportivii olimpici ruşi:

”Cuvinte speciale pentru sportivii noştri paralimpici - v-aţi pregătit să vă prezentaţi realizările la Jocurile de la Beijing, într-o luptă deschisă şi corectă, pentru a vă confirma statutul binemeritat că sunteţi cei mai puternici. Şi felul în care au ieşit lucrurile, desigur, este dincolo de orice critică.

Suspendarea sportivilor din Rusia şi Belarus nu numai că a încălcat principiile fundamentale ale sportului, dar a încălcat deschis şi cinic drepturile fundamentale ale omului, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată în Adunarea Generală a ONU în 1948 - totul este scris chiar acolo.

Nu este vorba despre statut, nu despre statutul politic, juridic sau internaţional al ţării pe care o reprezintă sportivul. Este vorba despre omul însuşi - atletul. Aceste drepturi au fost încălcate.

Sportivii noştri au fost discriminaţi din motive pur politice, pe baza cetăţeniei şi naţionalităţii lor. Acest lucru nu este în niciun fel compatibil cu principiile olimpismului şi paralimpismului.

Sub masca recomandărilor au fost introduse sancţiuni reale. Din păcate, toate acestea arată o comercializare ulterioră, pentru că există o dependenţă foarte mare de sponsori, de sacii de bani şi de mişcarea paralimpică şi mişcarea olimpică. Această dependenţă comercială este o cale spre degradare”, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu sportivii olimpici.

Recent, înotătorul Evgheny Rylov a fost suspendat pentru o perioadă de 9 luni, printr-o decizie a Federaţiei Internaţionale de Înot, după ce sportivul s-a afişat la celebrul concert organizat la ordinul lui Vladimir Putin, în care a sărbătorit anexarea Crimeei. Atunci, Evgheny Rylov a purtat un echipament cu litera ”Z” cusută în piept:

”Un exemplu foarte recent este înotătorul nostru Evgheny Rylov: Federaţia Internaţională de Înot l-a suspendat timp de 9 luni din competiţii, doar pentru că a asistat la un concert dedicat aniversării reunificării Rusiei şi Crimeei. Ei au dus problema la o absurditate totală”, a mai spus Putin.

Afla mai multe despre: vladimir putin 

viewscnt
Articole similare