You are here:

VIDEO | Rădoi, un selecţioner matur: "Vinovaţii pentru remiza cu Irlanda de Nord suntem noi, stafful tehnic" Ce spune despre Austria şi care sunt punctele forte ale adversarilor

VIDEO | Rădoi, un selecţioner matur: "Vinovaţii pentru remiza cu Irlanda de Nord suntem noi, stafful tehnic" Ce spune despre Austria şi care sunt punctele forte ale adversarilor
Comentarii

Selecţionerul României, Mirel Rădoi a susţinut o conferinţă de presă înaintea partidei cu Austria, programată luni

Rădoi a explicat în conferinţa de presă susţinută înaintea meciului că a vrut deja să-i vadă la antrenament pe jucătorii săi, dar că antrenamentul oficial va avea loc duminică seară.

El a lăudat naţionala Austriei pentru meciul excelent făcut în Norvegia: "Am făcut un antrenament fără intensitate pentru această zi, dar în această seară (n.r duminică) vom avea antrenamentul oficial. Am simţit că a fost o nedreptate contra nord-irlandezilor, dar sper să recuperăm punctele aici. Felicit naţionala Austriei pentru intensitatea cu care a ţinut în şah Norvegia. Am văzut multe meciuri în aceste zile, şi nicio echipă nu a putut ţine ritmul cu Norvegia atât de mult. E clar că vom întâmpina dificultăţi contra lor. Austria pe începuturile de repriză şi chiar spre final marchează goluri, deci putem să fim în dificultate dacă nu aducem jucători cu prospeţime" a mărturisit Mirel Rădoi.

Spre deosebire de partida cu Irlanda de Nord (1-1 la Bucureşti), Rădoi se aşteaptă luni la o replică mult mai puternică, din partea unei naţionale care are jucători în campionate foarte puternice ale Europei: "Dacă facem o comparaţie între cele două echipe, avem jucători diferiţi. Cu Norvegia au avut 9 jucători care joacă în Germania şi doi în Austria. Au jucători cu mare personalitate, care joaca în campionate unde se joacă mult cu mingea la nivelul gazonului. Trebuie să avem reacţie după ce pierdem mingea, pentru că ei nu vor refuza jocul. Răspund foarte bine prin contra pressing, au jucători care atacă foarte bine spaţiile, care intră bine în combinaţie. Va fi diferit de meciul cu Irlanda de Nord. Sper să controlăm cât putem meciul, atât cât reuşim şi cât ne va lăsa şi adversarul"

El a evitat din nou să vorbească despre prestaţia jucătorilor săi şi şi-a asumat responsabilitatea pentru rezultatul partidei cu Irlanda de Nord: "Primii vinovaţi pentru rezultatul cu Irlanda îi aveţi în faţă. Nu jucătorii au vina pentru acel rezultat", a spus Rădoi care a comentat şi prestaţia lui Ianis Hagi: " Se poate întâmpla, dacă ne uităm pe cifre, cea mai mare  problemă e la nivel de dueluri, unde niciodată nu a excelat. El are alte calităţi, dezechilibrează o apărare adversă, are ambele picioare cu care poate finaliza, are pasul filtrant, nu a fost cea mai fericită seară pentru el, dar nu putem acum să încercăm să găsim doar anumiţi jucători. Avem discuţii, dar putem să le discutăm şi aici, dar nu ar corect din partea mea să discut ce am discutat cu dumneavoastră. E clar că nu a avut o partidă foarte reuşită, e conştient de lucrul acesta, dar saunt sigur că vor veni momente când echipa naţională va câştiga puncte pentru noi şi prin prisma evoluţiei lui, e clar pentru mine."

Rădoi, laude pentru Franco Foda: "Are peste 600 de meciuri în carieră. Un antrenor valoros!"

În opinia selecţionerului, Austria are multe argumente în favoarea sa, inclusiv un antrenor foarte valoros: "Au un antrenor foarte experimentat (n.r Franco Foda), am spus-o încă de când s-a tras grupa că ei sunt favoriţii. Antrenorul lor are personalitate, peste 600 de meciuri în carieră, iar la baza succesului lui stă entuziasmul. Pe de altă parte, m-a impresionat calitatea lor individuală, campionatele de unde provin şi faptul că deşi au o mare calitate individuala, au reuşit sa o exprime la nivel de echipă, iar asta transformă Austria într-o echipă foarte puternică" a mărturisit selecţionerul României

În finalul conferinţei de presă, Mirel Rădoi a vorbit despre nucleul liderilor din vestiarul naţionalei: "Eu nu vreau ca liderul echipei naţionale să fie antrenorul. Vreau un grup unit, în care câţiva dintre ei să se impună. Şi acum avem 4-5 jucători care acţionează ca lideri. Îmi doresc să fie un număr cât mai mare. Ne aflăm la un schimb de generaţii, iar Tătăruşanu, Chiricheş, Dragoş Grigore pot pleca oricând, atunci trebuie să fim pregătiţi să-i înlocuim".

Afla mai multe despre: mirel rădoi 

viewscnt
Articole similare