You are here:

VIDEO | ”Sper să ia şi dinamovişti la naţională”. Florentin Petre, dorinţă pentru Mircea Lucescu: ”Avem cel mai bun selecţioner”

VIDEO | ”Sper să ia şi dinamovişti la naţională”. Florentin Petre, dorinţă pentru Mircea Lucescu: ”Avem cel mai bun selecţioner”

Dinamo București

Comentarii

Florentin Petre (48 de ani) a vorbit despre numirea lui Mircea Lucescu (79 de ani) ca selecţioner al României şi speră că astfel a venit şi rândul dinamoviştilor să reprezintă culorile echipei naţionale.

Mircea Lucescu a devenit noul selecţioner al României, iar după Europeanul excelent făcut de Edi Iordănescu la prima reprezentativă, acum i-a venit rândul lui ”Il Luce” să ne ducă la Campionatul Mondial din 2026.

Ar fi primul Mondial la care ne calificăm după 28 de ani de aşteptare. Ultima oară când am fost la un turneu final de asemenea magnitudine a fost în 1998, la ediţia din Franţa.

Cererea lui Florentin Petre pentru Mircea Lucescu

Acum, cu Mircea Lucescu selecţioner, Florentin Petre şi-ar dori să fie convocaţi şi jucători de la Dinamo la echipa naţională. ”Il Luce” i-a antrenat pe ”câini” în perioada 1985-1990.

Dinamo este una dintre echipele în formă ale campionatului din România, ocupând locul 4, după şase etape.

”Avem cel mai bun selecţioner pe care România putea să îl aibă în momentul acesta. Cu siguranţă va alege jucătorii în formă cu calităţile şi feelingul pe care le are şi sper să ia şi dinamovişti la echipa naţională.

Dar, cu siguranţă, de un lucru sunt foarte sigur, că va alege jucătorul în formă, jucătorul care va da randamentul maxim şi nu va avea parti-pris-uri.

Ţinând cont de realizările pe care le-am văzut cu acest Campionat European, rezultatele de acolo, cred că avem un viitor bun. Îmi doresc din toată inima şi echipele româneşti să facă faţă, ne dorim cu toţii.

Sper ca de la an la an, de la meci la meci, fotbalul românesc să crească pentru că noi trăim şi respirăm prin echipa naţională.

Atâta timp cât naţionala are rezultate şi dacă reuşim să mergem la CM, vom fi iarăşi sus. Uşor-uşor îşi îndreaptă privirea spre noi, jucătorii au altă calitate, altă cotă şi e bine când jucătorii români sunt văzuţi bine în lume”, a declarat Petre.

Programul tricolorilor în Liga Naţiunilor

Tricolorii au fost repartizaţi în grupa C2 alături de Kosovo, Cipru şi Lituania.

Primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediţiei următoare a Ligii Naţiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În acelaşi timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naţionala în acelaşi eşalon valoric al competiţiei, Liga C, şi pentru ediţia următoare.

  • Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45, Kosovo – România
  • Luni, 9 septembrie 2024, 21:45, România – Lituania
  • Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45, Cipru – România
  • Marţi, 15 octombrie 2024, 21:45, Lituania – România
  • Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45, România – Kosovo
  • Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45, România – Cipru

UEFA Nations League 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial 2026.

Cele mai bune 4 câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Afla mai multe despre: dinamoflorentin petremircea lucescuechipa nationalaromania 

viewscnt
Articole similare