Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viorel Moldovan susţine la Campionatul Mondial naţionala care a învins-o de două ori pe România la turnee finale: ”Îi văd în finală” | EXCLUSIV

Viorel Moldovan susţine la Campionatul Mondial naţionala care a învins-o de două ori pe România la turnee finale: ”Îi văd în finală” | EXCLUSIV

Cupa Mondială

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Viorel Moldovan (50 de ani), ultimul marcator de la Campionatul Mondial pentru România, a vorbit despre actuala ediţie a competiţiei şi a dezvăluit ce echipă naţională va susţine, în contextul în care ”tricolorii” nu s-au calificat.

24 de ani au trecut de la ultima ediţie a Campionatului Mondial la care a participat România, iar turneul din Qatar marchează a şasea Cupă Mondială la rând pe care o ratăm.

Tricolorii” nu au mai ajuns nici măcar aproape de cea mai importantă competiţie de fotbal din 2001 încoace, iar viitorul prezintă mai degrabă pesimism decât optimism.

Viorel Moldovan marca în 1998 ultimul gol al României la Campionatul Mondial, în remiza 1-1 cu Tunisia, din ultimul meci al grupelor.

În absenţa naţionalei noastre, fostul atacant a decis că o va susţine pe Franţa, ţara sa ”adoptivă”, în care şi-a petrecut trei ani şi jumătate din cariera de jucător, la Nantes.

Moldovan îi vede pe francezi ajungând în finală, dar este de părere că aceştia vor fi mult mai modeşti în absenţa lui N'Golo Kante şi Paul Pogba, titularii de la ultimul Mondial, ambii indisponibili din pricina accidentărilor.

Naţionala pe care o susţine Viorel Moldovan la Campionatul mondial

”(n.r. cu cine ţii?) Cu Franţa, am jucat în Franţa, am amintiri foarte frumoase, mă leagă foarte multe lucruri extraordinare de Franţa.

Copiii mei vorbesc mai mult franceză decât romaneşte, îmi place vinul franţuzesc, mâncarea franţuzească, am foarte, foarte mulţi prieteni de origine franceză. Nu pot să nu ţin cu Franţa.

Am mare respect pentru fotbalul francez, am mâncat o pâine acolo şi dacă vor avea liniştea necesară, echilibrul cuvenit pentru a aborda acest turneu final la capacitate maximă, la ce calitate au jucătorii din lotul francez, îi văd mergând până în finală.

Cred că totuşi nu au un mijloc atât de puternic cum ar fi cu Pogba şi cu Kante”, a declarat Viorel Moldovan, pentru Orange Sport.

Franţa a înfruntat-o pe România la trei turnee finale, în grupe, şi a reuşit să o învingă la Campionatele Europene din 1996 şi 2016, remizând la cel din 2008.

Franţa a început ideal Campionatul Mondial, cu o victorie la scor împotriva Australiei, scor 4-1.

 

 

Afla mai multe despre: moldovan 

viewscnt
Articole similare