Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vor pica modificările la Legea Sportului? ”M-a surprins ceva anume la acest proiect. Îmi ridică un semn de întrebare”. Opinia unui expert politic

Vor pica modificările la Legea Sportului? ”M-a surprins ceva anume la acest proiect. Îmi ridică un semn de întrebare”. Opinia unui expert politicgalerie foto

Steaua

Comentarii

Jurnalistul Sebastian Zachmann susţine că există o ciudăţenie în propunerea de modificare a Legii Sportului.

Parlamentarii Vasile Dîncu, Radu Popa şi Bogdan Constantin Matei au semnat pe un proiect pentru schimbarea Legii Sportului, modificări care ar urma să-i dea Stelei dreptul de a promova.

Sebastian Zachmann, realizatorul emisiunii Insider Politic, de la postul Prima TV, spune însă că a observat în acel proiect o situaţie neobişnuită pentru un proiect de lege.

Va fi votată legea care-i dă Stelei dreptul de a promova? Ce a observat Sebastian Zachmann

Jurnalist cu o mare experienţă pe zona politică, Sebastian Zachmann a vorbit despre cele două alineată pe care Vasile Dîncu şi colegii săi vor să le schimbe în Legea Sportului.

Dezbaterea a fost lansată în regim de urgenţă, astfel că, dacă legea ar fi adoptată până la finalul lunii iunie, Steaua ar putea primi dreptul de a promova în Liga 1.

Sebastian Zachmann atrage însă atenţia că modificările propuse de Vasile Dîncu, Radu Popa şi Bogdan Constantin Matei ar putea să nu aibă suficient sprijin pentru a trece în Parlament.

Jurnalistul TV susţine că a observat că proiectul de lege este semnat de doar trei parlamentari, toţi din acelaşi partid, PSD.

”M-a surprins ceva anume, uitându-mă pe semnăturile iniţiativei. Sunt doar 3 semnături. Dîncu şi încă doi, tot de la PSD, care sunt din anturajul lui.

Din experienţă vă spun: atunci când există un proiect asumat, există semnături măcar de la toate partidele din coaliţie.

Aici sunt doar 3, toate de la PSD. Sincer, îmi ridică un semn de întrebare acest lucru privind susţinerea largă a ceea ce încearcă Dîncu.

E posibil să fie ceva solitar din partea lui, să nu aibă acordul lui Ciolacu, mai ales că eu pe Ciolacu l-am auzit recent susţinând un proiect, care a şi trecut de Parlament, care o avantaja pe FCSB, privind accesul pe stadionul Steaua”, a spus Sebastian Zachmann pentru gsp.ro.

Realizatorul emisiunii Insider Politic spune că modificările la Legea Sportului ar putea intra în vigoare înainte de finalul lunii mai, dacă ea va fi susţinută de partide:

”Miza aici nu e procedura parlamentară, ci acordul politic. Dacă acest proiect e susţinut de toate cele 3 partide din coaliţie, PSD-PNL-UDMR, legea va fi promulgată cel târziu spre finalul lunii mai! Fără nicio emoţie”, a mai spus Sebastian Zachmann.

Ce modificări au fost propuse la Legea Sportului

Este vorba despre două alineate din articolul 31, care, odată schimbate, i-ar oferi Stelei dreptul de a promova în Liga 1.

Alineatul 1, varianta nouă:

”Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, societăţi comerciale sportive pe acţiuni sau persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă, care au obţinut licenţa din partea federaţiei sportive naţionale, emisă în conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor internaţionale pe ramura de sport”.

Alineatul 1, varianta actuală:

”Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social”.

Alineatul 3, varianta nouă:

”Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociaţii, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăţi sportive comerciale pe acţiuni, li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă li se aplică regimul juridic al instituţiilor publice în subordinea cărora funcţionează”.

Alineatul 3, actuala variantă:

”Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege”.


 

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare