Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xabi Alonso, despre titlul câştigat cu Leverkusen: "Poate că este sănătos pentru Bundesliga şi pentru fotbalul german"

Xabi Alonso, despre titlul câştigat cu Leverkusen: "Poate că este sănătos pentru Bundesliga şi pentru fotbalul german"

Bundesliga

Comentarii

Xabi Alonso a condus-o pe Bayer Leverkusen la titlul în Bundesliga. Spaniolul a sosit pe bancă în octombrie 2022 pentru prima sa experienţă la conducerea unei echipe profesioniste şi a construit o echipă care a derulat în campionatul german, rămânând neînvinsă în campania 2023-2024 şi fiind încoronată campioană cu cinci meciuri înainte de final.

"Trebuie să ne bucurăm, să sărbătorim, să sărbătorim cu familia, prietenii, suporterii. Este o zi specială pentru toată lumea, pentru club, pentru că mari jucători au jucat aici în trecut", a declarat Xabi Alonso pentru DAZN.

Bayer Leverkusen a pus capăt unei serii de 11 titluri în Bundesliga pentru Bayern Munchen. "Poate că este sănătos pentru Bundesliga şi pentru fotbalul german şi faptul că alte echipe câştigă campionatul", a mai spus fostul mijlocaş al clubului bavarez. "Este o mare bucurie că suntem noi".

La conferinţa de presă, aşa cum se aştepta, Xabi Alonso a fost udat cu bere de către jucătorii săi. Antrenorul a avut un gând şi pentru foştii antrenori ai clubului, care nu s-au bucurat de acelaşi succes. Poreclit "Neverkusen" sau "Vizekusen", Bayer Leverkusen a câştigat primul titlu de campion din istoria sa de 120 de ani.

"Îmi amintesc de antrenori precum Christoph Daum şi Klaus Toppmöller. Ei au făcut parte din club şi vreau să împărtăşesc succesul lor", a precizat el.

 

Afla mai multe despre: xabi alonsoxabi alonso leverkusenbayer leverkusen 

viewscnt
Articole similare