Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xavi Torres a fost condamnat la închisoare după un ”blat” din 2014. Este o premieră în Spania

Xavi Torres a fost condamnat la închisoare după un ”blat” din 2014. Este o premieră în Spania

La Liga

Comentarii

Tribunalul suprem spaniol l-a condamnat pe fotbalistul Xavi Torres la zece luni de închisoare într-un dosar de corupţie care datează din 2014, când jucătorul era legitimat la Betis.

Torres a primit, de asemenea, o interdicţie de a practica fotbal profesionist timp de 22 de luni şi o amendă de 400.000 de euro, informează RMC Sport.

Dosarul este cunoscut în Spania ca fiind “cazul Osasuna”. Spre finalul sezonului 2013-2014, Osasuna lupta pentru supravieţuirea în primul eşalon. Betis era deja retrogradată şi urma să joace în ultimele două etape cu Valladolid, aflată în lupta pentru menţinere, şi cu Osasuna.

Atunci, conducătorii Osasunei au plătit mai mulţi jucători de la Betis pentru a încuraja o victorie cu Valladolid şi pentru ca în ultima etapă rezultatul să fie favorabil echipei Osasuna. Printre jucătorii respectivi se număra şi Xavi Torres, în prezent legitimat la Lugo.

Tribunalul suprem a confirmat joi condamnarea sa pentru corupţie sportivă, o premieră în Spania. Tribunalul a considerat că o primă pentru victorie nu reprezintă un delict, dar o primă pentru înfrângere este un delict.

Fostul coleg al lui Torres, Antonio Amaya, a primit aceeaşi pedeapsă, însă el s-a retras de trei ani şi jumătate, astfel că este mai puţin afectat.

Afla mai multe despre: xavi torres 

viewscnt
Articole similare