Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Zău că am impresia că vorbesc Capello, Mourinho sau Wenger. Mă simt jenat". Edi Iordănescu şi FRF au ajuns în vizorul lui Ladislau Boloni!

"Zău că am impresia că vorbesc Capello, Mourinho sau Wenger. Mă simt jenat". Edi Iordănescu şi FRF au ajuns în vizorul lui Ladislau Boloni!

Echipa națională

Comentarii

Ladislau Boloni a ratat postul de selecţioner al României, după ce a fost dezamăgit de negocierile cu FRF, şi a ajuns antrenor în Franţa, la Metz.

Boloni, despre FRF şi Edi Iordănescu

Într-un interviu pentru Adevărul, Laszlo Boloni a vorbit despre conducerea FRF, dar şi despre actualul selecţioner, Edi Iordănescu. Noul tehnician al lui Metz consideră că ar fi avut rezultate mai bune în Liga Naţiunilor, chiar dacă ar fi făcut din această competiţie o pregătire pentru preliminariile pentru următorul Campionat European. 

"Nu m-am interesat şi nu e treaba mea cu ce strategie lucrează federaţia şi selecţionerul actual. Eu doar cred că, dacă am fi folosit strategia mea, am fi obţinut alte rezultate.

Când ascult anumiţi antrenori din fotbalul românesc, dar şi ce spune selecţionerul actual, zău că am impresia că vorbesc Capello, Mourinho sau Arsene Wenger! Aşa de bine ştim lecţia, în teorie, încât mă simt jenat faţă de această avalanşă de cuvinte şi explicaţii despre cum trebuie făcute lucrurile. În schimb, atunci când te uiţi la ce suntem capabili să punem în practică, iar pentru mine asta înseamnă profunzime, eu îmi dau seama că suntem foarte departe de ce am văzut eu în fotbalul din Occident", a declarat Boloni. 

Pentru sursa citată, Laszlo Boloni a susţinut că nici şefii de la FRF şi nici Edi Iordănescu nu cunosc "mirosul" fotbalului din vest. Mai mult, a transmis că actualul selecţioner luptă doar pentru a-şi mai salva postul, după cele trei înfrângeri şi o victorie în Liga Naţiunilor. 

"Din păcate, nu cunoaşte acest miros nici conducerea cluburilor, nici cea a federaţiei şi nici selecţionerul actual! Pentru simplul motiv că n-au fost la acest nivel. Ei bine, eu am avut şansa să mă confrunt cu această problemă. Şi dacă avem o federaţie, un selecţioner, care nu cunosc acest miros, atunci cum dau ei sfaturi? Care mai e credibilitatea lor? Cât de mare e influenţa lor asupra jucătorilor? Puterea de a convinge jucătorul de anumite lucruri?

Pentru că eu, ca jucător, trebuie să cred în ceea ce îmi spune antrenorul, iar antrenorul e ales de către federaţie. Dar dacă nici federaţia, nici selecţionerul nu cunosc acest miros sec, dur, uneori mai blând, atunci noi suntem departe de treaba cu convingerea jucătorilor.

Selecţionerul, practic, nu mai lucrează pentru echipa naţională, ci pentru a-şi salva pielea, pentru a nu fi dat afară. Iar eu acest lucru nu mi-am dorit. Atât pentru imaginea mea, cât şi pentru binele echipei naţionale", a mai spus antrenorul român proaspăt instalat la Metz, în Ligue 2. 

Afla mai multe despre: laszlo bolonifrfedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare