Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

3 noi arene de 5 stele vor fi construite în Bucureşti: ”Sunt nişte necesităţi”

3 noi arene de 5 stele vor fi construite în Bucureşti: ”Sunt nişte necesităţi”galerie foto

Special

Comentarii

MTS şi-a propus să construiască în Bucureşti 3 noi arene, care să rezolve o parte din problemele pe care le are sportul din România.

În ultimii ani, în România au apărut noi arene sportive, în special stadioane pentru fotbal. Cel mai mare beneficiar din acest punct de vedere a fost Bucureştiu, unde arenele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf au fost dărâmate şi reconstruite.

Însă Capitala ar urma să se bucure de încă 3 noi arene, care ar urma să fie construite în anii următori. Eduard Novak, ministrul Sportului, şi-a anunţat planurile şi este decis să rezolve câteva dintre lipsurile din sportul românesc.

3 noi arene ar urma să fie construite în Bucureşti. Ce plan are Eduard Novak

În acest moment, Bucureştiul are 4 stadioane care au fost construite de la zero: National Arena, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf. Ele au costat câteva sute de milioane de euro.

Totuşi, Bucureştiul, dar şi celelalte mari oraşe din România, duc lipsă de infrastructura necesară pentru alte sporturi.

Eduard Novak susţine că MTS şi-a propus să contribuie la ridicarea unor baze sportive strategice, care să asigure infrastructura necesară pentru sporturile de tradiţie din România.

Pe lângă aceste baze, Eduard Novak spune că în Bucureşti este nevoie să se construiască 3 noi arene sportive: un patinoar, o sală polivalentă şi un velodrom.

”Construcţia de baze sportive strategice anul viitor. Ce înseamnă bază sportivă strategică? Înseamnă investiţii în bazele, în sporturile, în care avem priorităţi.

Sunt nişte necesităţi, pasul unu ar fi că n-avem patinoar în Bucureşti, n-avem sală polivalentă competitivă, n-avem velodorm în România, lucruri esenţiale.

Dar cu siguranţă îmi doresc ca în strategie şi autorităţile locale care investesc în baze să fie avizate de către noi, noi ştim cel ai bine în locaţiile care e tradiţia, necesitatea şi putem să le dăm un feedback”, a anunţat Eduard Novak.

Cele 3 arene care ar urma să fie construite în Bucureşti

În acest moment, infrastructura sportivă din Bucureşti acoperă foarte bine fotbalul şi rugby-ul, dar suferă destul de mult la celelalte sporturi. În Capitală nu există acum un patinoar şi este, de asemenea, nevoie de o sală polivalentă modernă.

Patinoarul. Singurul patinoar funcţional aflat în zonă este cel construit de Ion Ţiriac în Otopeni, însă capacitatea sa este mică. Neobişnuit pentru o capitală europeană, Bucureştiul nu are în acest moment un patinoar.

În Capitală ar fi trebuit să funcţioneze patinoarul Mihai Flamaropol, dar situaţia de aici este extrem de complicată.

Arena a fost închisă în 2012, din cauza degradării şi în 2016 a fost demolată, pentru a fi reconstruită. Noul patinoar ar fi trebuit să aibă 3.100 de locuri şi ar fi trebuit să fie gata, dar lucrările sunt blocate.

În iunie 2019, Primăria Bucureşti a reziliat contractul cu firma care ar fi trebuit să construiască noul patinoar, din cauza întârzierilor înregistrate.

Lucrările au rămas însă în continuare blocate, deoarece compania care efectua lucrările de reconstrucţie a contestat în instanţă rezilierea contractului.

Sala polivalentă din Bucureşti. Discuţia despre o nouă sală polivalentă în Capitală a început acum mai mulţi ani, însă nu s-au făcut prea mulţi paşi în acest sens.

Noua sală polivalentă ar urma să fie construită pe un teren aflat în incinta Complexului Sportiv ”Lia Manoliu”, chiar lângă National Arena.

De altfel, studiul de fezabilitate a fost deja elaborat, dar proiectul a fost blocat de un turn de paraşutişti care se află pe acel teren, care se află în administrarea Ministerului Transportului.

Consiliul General al Primăriei Bucureşti a cerut trecerea acestuia în domeniul public al Municipiului Bucureşti, însă de atuni nu s-a mai făcut niciun pas în această direcţie.

Noua sală polivalentă ar urma să aibă în jur de 20.000 de locuri şi costurile totale s-ar ridica la aproximativ 138 de milioane de euro.

Velodrom. Fost campion paralimpic la ciclism, Eduard Novak susţine că România are nevoie de un velodrom. În vară, când pregătea Jocurile Paralimpice Tokyo 2021, actualul ministru al Sportului a fost nevoit să se antreneze în Bulgaria, deoarece România nu are o astfel de arenă.

Singurul velodrom din România a fost construit în 1952 şi se află în Complexul Sportiv Dinamo, dar este impracticabil din cauza degradării.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare