Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A făcut senzaţie la Campionatul Mondial, dar a fost la un pas de România. Un titular din naţionala Marocului putea să semneze cu un club românesc

A făcut senzaţie la Campionatul Mondial, dar a fost la un pas de România. Un titular din naţionala Marocului putea să semneze cu un club românescgalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Portarul titular al naţionalei Marocului, Bono (31 de ani), a făcut senzaţie la Campionatul Mondial din Qatar, dar a fost foarte aproape să semneze cu un club din fotbalul românesc, în urmă cu mai mulţi ani, iar destinul său putea fi cu totul diferit.

A făcut senzaţie la Campionatul Mondial, dar a fost la un pas de România. Un titular din naţionala Marocului putea să semneze cu un club românesc

Yassine Bounou, cunoscut şi ”Bono”, a fost la un pas să ajungă la Ceahlăul Piatra Neamţ. Totul se întâmpla în urmă cu aproape opt ani, mai exact în februarie 2015.

La momentul respectiv, portarul marocano-canadian, care era legitimat atunci la echipa secundă a celor de la Atletico Madrid, a participat la un cantonament al formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, desfăşurat în Italia, în localitatea Monterosi, conform ZCH News.

Goalkeeper-ul născut în Canada a ajuns să dea probe la nemţeni şi chiar să evolueze într-o partidă amicală pentru aceştia, deşi încă nu avea 24 de ani împliniţi.

Ceahlăul, antrenată pe atunci de fostul mare internaţional brazilian Ze Maria, s-a impus cu scorul de 3-0 contra echipei Lupa Roma FC, din al patrulea eşalon fotbalistic din Italia.

Cu toate acestea însă, trecerea lui Bono la Ceahlăul Piatra Neamţ nu s-a mai concretizat, astfel că a revenit în Spania, unde a jucat sub formă de împrumut la Real Zaragoza.

În 2016, după ce nu a bifat niciun minut pentru prima echipă a celor de la Atletico Madrid, internaţionalul marocan a decis să se transfere la Girona, iar în 2019 a ajuns la Sevilla, care l-a cumpărat definitiv în 2020 şi este legitimat şi în prezent.

La Campionatul Mondial din Qatar, Yassine Bounou a fost titular în şase partide pentru naţionala Marocului. Singurul meci în care nu a putut evolua este cel cu Belgia, din grupe, din cauza unei probleme medicale chiar înainte de fluierul de start al partidei.

Cotat în prezent la 15 milioane de euro, Bono a strâns 52 de meciuri la prima reprezentativă a ”Leilor din Atlas” şi a avut prestaţii de excepţie de-a lungul Cupei Mondiale din acest an.

Bono a fost unul dintre cei mai importanţi componenţi ai naţionalei Marocului, care a devenit prima echipă africană calificată în semifinalele unui Campionat Mondial, la finalul căruia s-a clasat pe locul 4, după 1-2 cu Croaţia în finala mică.

 

Afla mai multe despre: cm 2022romaniamaroc 

viewscnt
Articole similare