Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”A fost o greşeală flagrantă, un offside evident”. Critici aduse arbitrajului după Oţelul - U Craiova 1-3 | EXCLUSIV

”A fost o greşeală flagrantă, un offside evident”. Critici aduse arbitrajului după Oţelul - U Craiova 1-3 | EXCLUSIV

Oțelul Galați

Comentarii

Oţelul Galaţi a suferit doar a treia înfrângere din actualul sezon al Superligii României, dar aceasta a venit în condiţii cu totul şi cu totul speciale, atât din punctul de vedere al vremii, cât şi a desfăşurării scorului, întrucât gălăţenii chiar au condus la pauză.

Oţelul Galaţi a pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 1-3, în etapa a 17-a din Superliga României.

Meciul s-a disputat în condiţii de vreme nefavorabile, dar inclusiv antrenorul Dorinel Munteanu a pus umărul pentru ca partida de la Galaţi să aibă loc.

Pe o suprafaţă de joc îngheţată, gălăţenii au condus la pauză prin golul marcat de Alex Pop, din penalty, dar au pierdut partida la final.

Oltenii au reuşit să revină în repriza a doua, prin hat-trick-ul semnat de Mitriţă, dar reuşita prin care a fost restabilită egalitatea a venit, însă, după un offside imens. 

Jucătorul Craiovei a primit o minge la aproximativ 30 de metri, i-a pasat lui Jovan Markovic, care se află cel puţin un metru în afara jocului cu cinci secunde înaintea pasei. Acesta îi retrimite mingea lui Mitriţă, care finalizează în plasa porţii gălăţene.

”Dacă nu primeam acel gol, consider că luam cel puţin un punct”

Despre această greşeală de arbitraj au vorbit şi cei de la Oţelul, prin vocea managerului general, Cristi Munteanu. Golul în cauză a fost validat de asistentul Valentin Avram, iar ”centralul” Horaţiu Feşnic a arătat centrul terenului.

În cele din urmă, şi cei din cabina VAR au validat decizia arbitrilor din teren, spre nemulţumirea generală a gălăţenilor.

”A fost o primă repriză bună făcută de noi şi a doua, de ei, dar nu pot să nu remarc o greşeală de arbitraj care, din punctul meu de vedere, a fost foarte vizibilă şi foarte decisivă pentru noi. A fost la 1-0, la golul egalizator al lui Mitriţă, a fost un offside evident.

Nu înţeleg ce a făcut tuşierul acolo. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar dacă nu primeam acel gol, consider că luam cel puţin un punct din meciul ăsta.

Tuşierii sunt relaxaţi ştiind că au VAR-ul în spate şi uite că nu sunt concentraţi. Eu consider că nici nu aveau nevoie de VAR la acea fază. Şi conduceam cu 1-0 atunci, iar jucătorii pot fi afectaţi decisiv la nivel psihologic de o astfel de decizie.

Fiecare jucător are capacitatea lui de raţiune, unii sunt mai puternici, alţii mai puţin. Este vorba şi despre mentalul jucătorilor. Tuşierii sunt mai puţin concentraţi crezând că au camera VAR şi o eventuală greşeală s-ar putea corecta.

Lui Dorinel nu i-a picat bine o asemenea înfrângere. E normal, nimănui nu-i pică bine aşa ceva. A fost un offside evident. Nu cred că tuşierii aveau nevoie de linii, să traseze linii. Nu era o distanţă cât un pachet de ţigări sau de o brichetă, ci una mare. A fost o greşeală flagrantă, vizibilă”, a declarat Munteanu, pentru Orange Sport.

În prezent, Oţelul Galaţi a bifat doar a treia înfrângere stagională şi, cu 20 de puncte, se clasează pe locul 9.

Afla mai multe despre: otelulsuperligacraiovacristi munteanu 

viewscnt
Articole similare