Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"A fost un blat fără perdea". PCH, o nouă replică în "războiul" cu peluza Rapidului. Aranjamentul pe care l-au scos la iveală

"A fost un blat fără perdea". PCH, o nouă replică în "războiul" cu peluza Rapidului. Aranjamentul pe care l-au scos la iveală

Dinamo București

Comentarii

Peluza Cătălin Hîldan (PCH) a venit cu o replică acidă în disputa pe care o poartă cu cei din galeria Rapidului, înainte de derby-ul de sâmbătă.

Dinamo şi Rapid se vor întâlni într-un derby de mare tradiţie din fotbalul românesc. Meciul va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20:00, în etapa a 23-a din Superliga României şi va fi pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro.

Dar au apărut problemele. Va fi doar o galerie în tribune la derby. Fanii giuleştenilor au anunţat că vor boicota meciul pentru că au primit prea puţine bilete. 

Acest fapt se întâmplă din cauza unui compromis nerespectat de Peluza Cătălin Hîldan, referitor la numărul de bilete alocate oaspeţilor.

PCH a făcut apel la istorie: "A fost un blat fără perdea"

Drept urmare, cei din ”PCH” au veni cu o replică dură pentru galeria rapidistă şi au evidenţiat un episod controversat din istoria duelurilor directe.

”CE REPEDE AU UITAT!

În 1987, Rapidul trebuia să se întoarcă în Divizia B, de unde abia venise. Meciul decisiv îl jucau în Giuleşti, în ultima etapa, împotriva noastră. A fost un blat fără perdea. Dinamo le-a dat meciul cu 4-3. Aveai impresia că meciul se joacă la Teatrul Giuleşti.

Ruşinos faţă de fotbal, dar ferovierii au primit blatul cu bucurie. Demnitatea lor a retrogradat, dar echipa a rămas în Prima Divizie şi juleştenii au contiunat să înjure Dinamo, ştergându-se din când în când cu onoarea la gură.

În cei 100 de ani de existenţă au câştigat 3 titluri. Pentru ultimele două ar trebui să le pupe mâinile unor dinamovişti, antrenorii din cele două ediţii, Lucescu şi apoi Rednic şi pleiadei de jucători de la Dinamo, care au pus umărul la succesele Rapidului: Sabău, Lupu, Rednic, Viorel Moldovan... 

Şi atunci, ca şi astăzi, aveau patron dinamovist. 

Când au fost împinşi spre faliment, am organizat un meci al legendelor pentru a-i ajuta. Am fost prezenţi în număr mare şi am afişat mesajul ”Rapid nu moare!” 

Când suporterii rapidişti erau în greva foamei şi primeau pachete în bătaie de joc din Ghencea, cu muşchi ţigănesc şi ciocolată rom, noi eram alături de ei, îi vizitam pe grevişti, le duceam baxuri de apă şi îi îmbărbătam ca pe nişte fraţi.

AM FOST MEREU BĂIEŢI cu ei, dar de fiecare dată şi-au dat arama (no offense) pe faţă şi caracterul bocciu a ieşit în evidenţă.

Ce repede au uitat că le-am dat stadionul Dinamo, atunci când nu aveau unde să joace! Sunt doar câţiva ani de-atunci. 

În ziua meciului de inaugurare a stadionului lor, un poloist de la Dinamo a decedat în bazinul Giuleşti. Ne-am aşteptat să vedem un moment de reculegere sau măcar un anunţ al crainicului. Nimic.

Înainte de meciul tur, au zis că joacă pe Arena şi facem reciprocitate. S-au răzgândit şi s-a jucat pe Giuleşti. Ne-au dat 300 de bilete în plus, aşa cum au dat tuturor adversarilor care au venit în Giuleşti în număr mare (Petrolul, FCU, Farul, Fcsb...)  Au întins o mare pânză albă (sic!) ca să ne delimiteze ca pe fraieri. 

N-am zis nimic, am acceptat condiţiile unor gazde neprimitoare. 

Apoi a urmat problema coregrafiei, unde au jucat murdar: Au zis că dacă nu suntem lăsaţi să intrăm cu ce am adus, nu vor intra nici ei. Au jucat la offside şi bineînţeles au intrat, deşi ştiau că noi nu vom intra pentru că nu am fost lăsaţi cu pânzele cu Magneto - al 26-lea element. La cererea lor.

Bocciu a zis atunci că se ocupă personal şi vine să discute, să rezolve problema. Nu l-a mai văzut nimeni. A apărut abia ieri, ca să spună că nu ei acceptă 2800 de bilete de la un club care ar trebui să joace cu Bumbeşti-Livezeni (asta fiind un traseu, nu o echipă, dar nah...) 

Culmea e că şi-a încheiat interviul cu bucuria transferului lui Mihai Aioani, alt dinamovist şi membru DDB. Nu a lipsit exprimarea dorinţei de a ne vedea în B. După ce noi le-am urat Bun Venit la revenirea în Liga 1. 

Ca să nu mai spunem că un ultras nu se înghesuie niciodată să dea interviuri şi să apară la tv.

Pentru meciul de sâmbătă, puteam să jucăm pe Arc şi să le dăm un număr redus de bilete, după cum prevede regulamentul. În schimb, pentru un ţarc înghesuit, de unde vezi doar fanionul de la corner, noi am oferit 2800 de bilete. De trei ori mai multe decât ne dăduseră ei.

Ei ştiu bine vechea noastră propunerea: să avem peluza din Giuleşti (2-3000 de bilete) şi să le dăm la schimb o peluză întreagă pe Arenă, chiar dacă asta înseamnă 12.800 de bilete. 

Sâmbătă chiar ne vor lipsi. Eram nerăbdători să vedem o nouă coregrafie originală cu ”Diavoli Vişini”, se arată în comunicatul emis de Peluza Cătălin Hîldan.

Soluţia găsită de fanii Rapidului pentru a vedea împreună derby-ul cu Dinamo:

”Ţinând cont de faptul că suporterii noştri nu vor fi prezenţi în peluza Arenei Naţionale, porţile Giuleştiului se vor deschide pentru toţi rapidiştii care vor să-i susţină pe baieţi de la distanţă.

Deoarece #FamiliaRapid este mereu împreună, meciul de sâmbată seara, contra lui Dinamo, va putea fi urmărit pe cele două tabele de marcaj din interiorul stadionului, iar cântecele rapidiştilor vor răsuna până pe Arenă.  

Accesul va fi liber, începând cu ora 19:00, în Peluza Nord şi Tribuna a II-a, urmând ca şi celelalte sectoare să fie deschise în cazul unui numar mare de suporteri”, a notat Rapid pe contul oficial de Facebook.

Afla mai multe despre: dinamodinamo rapidsuperligapch 

viewscnt
Articole similare