Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A pierdut, de fapt, FCSB palmaresul? ”Bomba” care ar urma să apară în motivarea ÎCCJ. De ce ar fi decis judecătorii să retrimită dosarul la Curtea de Apel

A pierdut, de fapt, FCSB palmaresul? ”Bomba” care ar urma să apară în motivarea ÎCCJ. De ce ar fi decis judecătorii să retrimită dosarul la Curtea de Apel

FCSB

Comentarii

Motivarea ÎCCJ în cazul palmaresului Stelei ar urma să fie o adevărată lovitură pentru FCSB.

Pe 28 martie, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie au decis să întoarcă la Curtea de Apel, pentru rejudecare, dosarul pentru palmaresul Stelei.

În primele două instanţe - Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel - Steaua a avut câştig de cauză, astfel că decizia ÎCCJ a fost interpretată ca o adevărată victorie de cei de la FCSB.

Motivarea ar fi o adevărată bombă pentru FCSB. De ce ar fi trimis ÎCCJ, de fapt, dosarul la Curtea de Apel

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat doar pe procedură palmaresul Stelei. Adică a stabilit dacă au fost vicii de procedură în primele două instanţe.

Magistraţii au constatat o încălcare a procedurii în decizia Curţii de Apel, astfel că a trimis dosarul la rejudecare la această instanţă.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a confirmat palmaresul Stelei pentru perioada 1947-2003, în timp ce la Curtea de Apel s-a stabilit că CSA are palmaresul pentru perioada 1947-1998.

Însă pagina de Facebook Glasul Steliştilor - care aparţine unui grup de suporteri stelişti - susţin că motivarea ÎCCJ ar conţine o adevărată lovitură pentru FCSB.

”Potrivit surselor noastre, ÎCCJ va scrie în motivare că palmaresul din perioada 1947-1998 apartine CSA Steaua, iar palmaresul din perioada 1998-2003 apartine Asociatiei AFC Steaua.

Practic, ÎCCJ va confirma în motivare decizia luată de judecătorii de la Curtea de Apel în iunie 2021, atunci când s-a judecat apelul.

Surse judiciare spun că ÎCCJ va explica în motivare care a fost problema de procedură din Apel”, scriu cei de la Glasul Steliştilor.

Motivul pentru care ÎCCJ a retrimis totuşi dosarul la rejudecare a fost faptul că magistraţii de la Curtea de Apel n-au specificat clar că FCSB deţine palmaresul din 2003 până în prezent.

”Practic, la Curtea de Apel, instanţa ar trebui doar să adauge în decizie faptul că palmaresul FCSB începe în anul 2003. În rest, Curtea de Apel nu poate lua o decizie contrară motivării emise de ÎCCJ”, mai scriu cei de la Glasul Steliştilor.

Dacă se confirmă detaliile prezentate de Glasul Steliştilor din motivarea ÎCCJ, practic FCSB a pierdut orice speranţă de a revendica palmaresul Stelei.

”Sursele noastre spun că există sanse foarte mari ca ÎCCJ să scrie în motivare că decizia Curtii de Apel a fost una legală si corectă - cu menţiunea că instanţa ar fi trebuit să stabilească limpede că palmaresul FCSB începe în anul 2003”, mai scriu cei de la Glasul Steliştilor.

În prezent, Steaua are palmaresul pentru perioada 1947-2003

În aceste momente, prin decizia prin care ÎCCJ a anulat decizia Curţii de Apel, se revine la prima decizie în cazul palmaresului, cea dată de Tribunalul Bucureşti în iulie 2019.

Potrivit acestei decizii, Steaua are întreg palmaresul din 1947 până în 2003.

Practic, până la o decizie definitvă la rejudecare, Steaua este deţinătoarea a 21 de titluri de campioană în Liga 1, 20 de Cupe ale României, o Cupă a Campionilor Europeni, Supercupa Europei şi 4 Supercupe ale României.

FCSB rămâne cu 5 titluri de campioană, 3 Cupe ale României şi două Supercupe.

 

 

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare