Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A plecat în afară acum şase ani, dar s-a întors cu coada între picioare! Ce s-a întâmplat cu una dintre speranţele naţionalei: ”Încercam să îl temperăm” | EXCLUSIV

A plecat în afară acum şase ani, dar s-a întors cu coada între picioare! Ce s-a întâmplat cu una dintre speranţele naţionalei: ”Încercam să îl temperăm” | EXCLUSIVgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, Emil Săndoi (57 de ani), actualul selecţioner al naţionalei U21, a vorbit despre unul dintre fotbaliştii pe care i-a pregătit în mandatul său pe banca tehnică a Universităţii Craiova, de la care existau mari speranţe.

Transferat de Universitatea Craiova în iarna lui 2014, de la Metalul Reşiţa, înaintea revenirii oltenilor în Liga 1, Bogdan Vătăjelu (29 de ani) a fost considerat o mare speranţă a echipei naţionale.

România avea şi are în continuare mari probleme în flancurile apărării, mai ales în partea stângă, iar Vătăjelu era văzut drept un jucător ideal pentru selecţionata noastră, graţie polivalenţeii sale.

La doar câteva luni după transferul în Bănie a venit şi prima convocare pentru Vătăjelu, însă primul meci, în continuare singurul al acestuia sub tricolor, a venit un an mai târziu.

Fotbalistul Universităţii Craiova a fost integralist într-un meci amical cu Moldova, nerecunoscut de FIFA, şi a reuşit chiar să paseze decisive la golul victoriei, marcat de Vali Lazăr, pe final de joc.

Prestaţiile sale bune în Liga 1 au continuat, astfel că, în ianuarie 2017, Vătăjelu era achiziţionat de Sparta Praga, pentru 1,3 milioane de euro.

”Încercam să îl mai temperăm”

Însă, după doi ani şi jumătate în Cehia, petrecuţi la Sparta, dar şi la Jablonec, sub formă de împrumut, fundaşul lateral s-a întors cu coada între picioare la Universitatea Craiova, unde se află şi în prezent.

Emil Săndoi este de părere că insistenţa lui Vătăjelu de a juca ofensiv ar fi ceea ce l-a costat la Praga, punctând totuşi că, într-un sistem cu cinci fundaşi, acesta încă poate da randament bun.

Benzile urcă foarte mult la Craiova în sistemul ăsta, apar mult la finalizare, presupun că asta le cere Rădoi. Să ştii, Vătăjelu, şi când eram eu antrenor, încercam să îl mai temperăm, noi jucam în sistem cu patru fundaşi atunci.

Era foarte ofensiv, el aproape la fiecare fază voia să urce în atac, lucru care câteodată poate nu e indicat. Nu zice nimeni, vrei să joci ofensiv, da, are calitate pentru faza ofensivă.

Dar bănuiesc că şi problemele pe care le-a avut în Cehia le-a avut din cauza faptului că nu era atât de responsabil pe faza defensivă. Dar, în sistemul acesta, eu cred că i se potriveşte mănuşă postul”, a declarat Emil Săndoi, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: bogdan vătăjelu 

viewscnt
Articole similare