Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Imediat după un meci amical, U Craiova a achiziţionat un jucător al adversarei şi a dat o lovitură de proporţii: ”Atunci l-am văzut” | VIDEO EXCLUSIV

Imediat după un meci amical, U Craiova a achiziţionat un jucător al adversarei şi a dat o lovitură de proporţii: ”Atunci l-am văzut” | VIDEO EXCLUSIV
Comentarii

Invitat în studioul orange Sport, Emil Săndoi (57 de ani) a rememorat una dintre loviturile importante date pe piaţa transferurilor în mandatul său de antrenor al Universităţii Craiova, oltenii achiziţionând un fotbalist important pentru doar 80.000 de euro, după ce l-au înfruntat.

Echipele importante din Europa au departamente de scouting în care investesc zeci de milioane de euro, cu mii de angajaţi care au responsabilitatea de a identifica cei mai talentaţi jucători din fotbalul mondial.

Totuşi, există şi situaţii în care jucătorii de mare perspectivă nu sunt descoperiţi după o căutare îndelungată, ci mai degrabă pur şi simplu apar în calea unui club important.

Iar Universitatea Craiova a benenficiat de un astfel de caz. Înaintea primului sezon în Liga 1 după promovare, în 2014, oltenii au înfruntat-o pe FC Olt Slatina, care s-a întâmplat să îl aibă în componenţă pe Nicuşor Bancu (30 de ani).

În vârstă de doar 21 de ani atunci, actualul internaţional român a reuşit să îi impresioneze atât de mult pe olteni încât aceştia au decis să îl achiziţioneze definitiv pe fundaş, pentru 80.000 de euro, conform transfermarkt.

Emil Săndoi, antrenor al Universităţii Craiova în perioada 2014-2016, a dezvăluit cum l-a folosit iniţial pe Bancu mijlocaş stânga, graţie calităţilor sale ofensive, înainte ca acesta să fie mutat mai în spate.

Cum a ajuns Nicuşor Bancu la Universitatea Craiova în urma unui meci amical

La început, când au venit la Craiova, pentru că au venit amândoi din Liga 2, Vătăjelu de la Reşiţa şi Bancu de la Slatina, au venit la primul an de primă ligă.

Jucam cu Vătăjelu fundaş stânga şi cu Bancu mijlocaş stânga şi au avut evoluţii foarte bune amândoi în prima ligă, ţinând cont că era primul campionat al lor în prima ligă.

Şi au jucat constant bine, s-au adaptat imediat. Se vedea că au calitate pentru prima ligă, chiar şi când jucau în Liga 2.

(n.r. cum de a fost Bancu 'ochit' atât de târziu?) L-am luat după un meci amical pe care l-am disputat la Slatina. Atunci l-am văzut noi pe Bancu.

Şi cred că imediat după aceea a fost transferat. Sper să nu greşesc, dar nu cred că greşesc. Cei de la Slatina au scos mulţi jucători. Era un antrenor acolo, (n.r. Ion) Pârvulescu, nu ştiu dacă mai antrenează, era în vârstă.

El i-a descoperit şi pe Dănciulescu, şi pe Claudiu Niculescu, şi pe Frăsineanu, s-ar putea şi Stoican. Este posibil tot el să îl fi crescut şi pe Bancu”, a declarat Emil Săndoi, la Orange Sport.

  • Nicuşor Bancu se află de mai bine de opt ani în Bănie şi este căpitanul Universităţii Craiova
  • 308 apariţii, 27 de goluri şi 44 de pase decisive a însumat fundaşul stânga în tricoul oltenilor

Afla mai multe despre: nicuşor bancu 

viewscnt
Articole similare