Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A ratat un transfer în străinătate din cauza unui motiv incredibil: ”Afară nu se uită. Trebuie să ai asta” | EXCLUSIV

A ratat un transfer în străinătate din cauza unui motiv incredibil: ”Afară nu se uită. Trebuie să ai asta” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

În jocul de fotbal, înălţimea contează la portari mai mult decât la jucătorii de câmp. Talia este un aspect extrem de important pentru aceştia, iar Viorel Moldovan a dezbătut acest aspect şi a dezvăluit că din această cauză, un portar român a ratat un transfer în străinătate.

În lumea fotbalului, există o regulă aproape general valabilă, anume că un portar cu cât este mai înalt, atunci cu atât şansele lui să devină unul de top sunt mai mari.

În schimb, dacă el nu are o înălţime adecvată, atunci este de aşteptat ca acesta să nu aibă o carieră foarte strălucită. Bineînţeles, există şi excepţii, dar care să confirme regula expusă.

Despre acest subiect a vorbit şi Viorel Moldovan, în studioul Orange Sport. Fostul mare internaţional român a dezvăluit că, din cauza înălţimii, un portar bun din campionatul României a pierdut un transfer în străinătate.

Toată discuţia a pornit de la faza în care Chindia a marcat al doilea gol în partida cu Sepsi (2-2), gol venit pe o eroare a portarului Roland Niczuly.

Acest a ieşit greşit pe o centrare, fază la care i se poate imputa faptul că nu are înălţimea potrivită pentru un portar, el măsurând doar 1,81 metri.

De altfel, asta nu este prima dată când goalkeeper-ul lui Sepsi primeşte reproşuri din această cauză.

A ratat un transfer în străinătate din cauza unui motiv incredibil: ”Afară nu se uită. Trebuie să ai asta” | EXCLUSIV

Astfel, Viorel Moldovan şi-a amintit că Dani Coman a pierdut un transfer în străinătate din cauza înălţimii, în ciuda faptului că excela la celelalte capitole. El măsoară ”doar” 1,80 metri, iar un portar bun ar trebui să aibă ”de la 1,90 în sus”

”Vorbeam de portarii ăştia scunzi. Au fost cazuri şi de la noi din ţară. Portari foarte buni care au pierdut transferuri din această cauză, pentru că nu aveau talie şi afară nu se uită. Trebuie să ai de la 1,90 în sus.

(n.r. Dani Coman crezi că e un caz de portar care putea mai mult dacă avea cinci centimetri în plus) Dacă nu greşesc, chiar el a pierdut un transfer din această cauză. Era un super portar, ştia jocul cu piciorul, avea reflexe, puteai să joci cu el când se construia”, a declarat Moldovan, la Orange Sport.

Dani Coman, în prezent preşedinte executiv la FC Hermannstadt, a jucat toată cariera în România.

FC Argeş, Rocar, Rapid, Braşov, Vaslui şi Astra sunt echipele la care a jucat fostul portar român. De asemenea, a adunat şi 14 prezenţe în tricoul echipei naţionale.

Afla mai multe despre: dani comansuperliga 

viewscnt
Articole similare