Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"A terminat-o cu naţionala". I-a fost anunţată retragerea după Kosovo - România. De ce poate fi ultimul meci pentru titularul postului: "Nu mai rişti cu el"

"A terminat-o cu naţionala". I-a fost anunţată retragerea după Kosovo - România. De ce poate fi ultimul meci pentru titularul postului: "Nu mai rişti cu el"

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoica şi Basarab Panduru au vorbit despre postul de fundaş stânga în naţională, problematic pentru selecţionerul Edward Iordănescu. Experţii Orange Sport intuiesc că pentru titularul postului meciul cu Kosovo a fost ultimul sub tricolor.

MM Stoica şi Panduru sunt siguri! Kosovo - România, ultimul meci al unui tricolor: "A cam terminat-o cu naţionala"

Echipa naţională a României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 0-0, cu selecţionata din Kosovo, în Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024.

La jumătatea reprizei secunde, Edi Iordănescu a fost nevoit să improvizeze pe postul de fundaş stânga. Mario Camora (36 de ani) a fost titular, dar a părăsit terenul în minutul 23, iar selecţionerul n-a dorit să-l introducă pe Raul Opruţ, apărător de picior stâng. 

El l-a preferat pe Deian Sorescu pe postul de fundaş stânga, iar ex-jucătorul FCSB a făcut un meci solid, în timp ce Mario Camora a fost surprins bandajat la genunchiul stâng şi cu o pungă de gheaţă aplicată. 

Pentru Mihai Stoica, Kosovo - România a fost ultimul meci al fundaşului de la CFR Cluj la echipa naţională, în condiţiile în care Nicuşor Bancu a revenit la Universitatea Craiova, după accidentarea gravă suferită.  

"Camora a ieşit (n.r. - accidentat)... Probabil că de tot. Nu o să-l mai vedem. Ideea e că trebuie să vii cu altul. Camora dispare. 

Să vină Bancu cât mai repede şi să fie bine, în toamnă. La naţională am spus despre Bancu faptul că ofensiv este fenomenal, dar defensiv e cu probleme mari. 

Mereu am spus că ideal Bancu e într-un sistem cu trei fundaşi centrali în spatele lui. În continuare probleme sunt la numărul 9 şi la fundaşul stânga", a declarat expertul Orange Sport. 

Despre portughezul naturalizat şi folosit de România din 2020 a vorbit şi Basarab Panduru, care la fel i-a intuit dispariţia din echipa naţională. 

"Dacă se mai operează acolo la genunchi, la ligament, la ce e.... Eu cred că a cam terminat-o cu naţionala. Nu te mai poţi baza pe el la 37 de ani. Nu mai poţi, bate genunchiul, bate în spate, bate în faţă. 

Nu mai rişti să vii cu un jucător de 37 de ani să te lase în minutul 23, ca să te trezeşti că vii cu Sorescu de picior drept şi-l pui pe stânga. Sorescu a făcut un meci bun", a spus fostul tricolor, pentru Orange Sport. 

Edi Iordănescu îşi face griji pentru postul de fundaş stânga. România are şanse mari de calificare la EURO 2024

Despre instabilitatea de la nivelul apărătorului lateral stânga a vorbit şi selecţionerul României. 

"Parcă e blestemat postul ăsta. Avem atâtea probleme de lot", a spus Edi Iordănescu, după Kosovo - România 0-0, în condiţiile în care mai are un singur fundaş stânga apt, pe Raul Opruţ, de la Hermannstadt. 

Cu două victorii şi o remiză, tricolorii speră că vor reveni la Campionatul European, la ediţia de anul următor. 

  • Clasament grupa I: 1. Elveţia - 9 puncte, 2. România - 7 puncte, 3. Israel - 4 puncte, 4. Kosovo - 3 puncte, 5. Andorra - 1 punct, 6.  Belarus - 0 puncte.

 

Afla mai multe despre: mario camorakosovo romaniaechipa nationalalot echipa nationala 

viewscnt
Articole similare