Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A venit sentinţa pentru Vasili Hamutovski! Fostul portar de la FCSB, condamnat la doi ani de ”chimie la domiciliu” după ce a fost arestat în Belarus

A venit sentinţa pentru Vasili Hamutovski! Fostul portar de la FCSB, condamnat la doi ani de ”chimie la domiciliu” după ce a fost arestat în Belarus

Diverse

Comentarii

Vasili Hamutovski (44 de ani) şi-a aflat pedeapsa după ce a fost arestat în Belarus la finalul lunii septembrie, pe motiv că a protestat împotriva regimului dictatorial al lui Lukaşenko.

Vasili Hamutovski, condamnat la doi ani de ”chimie la domiciliu” după ce a fost arestat în Belarus

Vasili Hamutovski a fost arestat la Minsk, capitala statului Belarus, la data de 30 septembrie, iar la trei luni distanţă, joi, 29 decembrie, şi-a aflat sentinţa.

Acesta a fost condamnat la doi ani de pedeapsă de ”chimie la domiciliu”, conform portalului Tribuna.com, o formă de eliberare condiţionată, ce presupune munca forţată şi executarea unei pedepse cu suspendare. Se aplică atunci când condamnatul este acasă, dar sub supravegherea regulată a poliţiei.

Termenul de ”chimie” a fost introdus în URSS în perioada postbelică şi reprezintă executarea unei pedepse cu restricţie de libertate într-o instituţie de corecţie de tip deschis. În prezent, Belarus are 29 de astfel de unităţi corecţionale, denumite şi ”facilităţi chimice”, explică svaboda.org.

Astfel, Hamutovski are de ispăşit o asemenea pedeapsă. Fostul portar de la FCSB şi Petrolul a fost acuzat în temeiul articolului 342 din Codul penal al Republicii Belarus, respectiv ”participarea activă la acţiuni de grup care încalcă grav ordinea publică”.

Hamutovski a fost reţinut pe 30 septembrie 2022 după ce s-a întors în ţara natală pentru o operaţie.

Iniţial, a primit 13 zile în penitenciar pentru că ar fi distribuit pe contul său de Telegram materiale considerate ”extremiste” în Belarus la adresa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, iar apoi a fost reţinut cu acuzaţii penale.

Vasili Hamutovski a evoluat la două echipe din România:  FCSB (ianuarie 2003 - 2006) şi Petrolul Ploieşti (ianuarie 2012 - 2013).

Afla mai multe despre: hamutovskidiverse 

viewscnt
Articole similare