Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Ogăraru a vorbit cu familia lui Vasili Hamutovski şi oferă detalii cutremurătoare: "A primit închisoare pentru materiale extremiste. În 2021 a fost diagonisticat cu cancer"

George Ogăraru a vorbit cu familia lui Vasili Hamutovski şi oferă detalii cutremurătoare: "A primit închisoare pentru materiale extremiste. În 2021 a fost diagonisticat cu cancer"

Diverse

Comentarii

George Ogăraru, managerul centrului de copii şi juniori de la CSA Steaua şi fostul coleg de la FCSB al lui Vasili Hamutovski, a oferit detalii despre starea fostului portar, după ce a vorbit şi a obţinut acordul de la familia lui.

Vasili Hamutovski a primit 13 zile de închisoare. Starea de sănătate l-a făcut să revină în Belarus

Fostul portar va petrece doar 13 zile, după ce a fost arestat în Minsk, Belarus. Totuşi, familia lui Hamutovski se teme că autorităţile vor căuta noi "dovezi", pentru a-i mări dosarul. George Ogăraru susţine că acest a fost arestat, după ce "a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus". 

Informaţiile oferite de George Ogăraru dinspre familia lui Vasili Hamutovski

"Astăzi a avut loc “procesul” lui Vasili Hamutovski…

Am primit din partea familiei următoarele informaţii pe care am permisiunea să le pot împărtăşi cu voi:

“Astăzi procesul a avut loc online. Pe durata procesului Vasili se afla în închisoare iar avocatul a putut vorbi pentru prima dată cu el şi doar prin Skype. El a primit acum 13 zile de închisoare pentru că a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus.

Pe acest canal Vasili i-a trimis soţiei sale informaţii şi mesaje în luna August. 

Deocamdată, acesta caz este judecat ca un caz  administrativ însă temerea este că în următoarele zile se vor căuta noi “dovezi”…

Vasili a venit în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv. Operaţia a fost făcută la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună. Acum avea recuperare. A fost reţinut Vineri de către Politie. 

In alta ordine de idei, la sfârşitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reuşit să-l învingă în acest moment. Chirurgia şi chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină şi la Minsk pentru a vedea un medic şi a verifica dinamica. Dar detenţia sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătăţii sale.” 

Am închis ghilimelele şi nu pot să vă spun mai mult despre condiţiile şi tratamentul din cadrul detenţiei deşi cei care au studiat istoria recentă a deţinuţilor politici din închisorile comuniste ştiu cam despre ce este vorba…

Personal cred că Vasili Khamutovski este intr-o situaţie de risc ridicat, că regimul doreşte să dea un exemplu descurajator pentru contestatari şi rog presa din România să mediatizeze acest caz cu scopul de a obtine o reactie la nivel diplomatic din partea Ambasadei Belarusului din Romania! 

Totodată sper ca domnul presedinte al Federatiei Române de Fotbal să poată obţine o reactie pozitivă din partea omologului din Belarus dar şi din partea UEFA. 

Vasili Khamutovski este un om demn, soţ şi părinte, un patriot şi un sportiv care şi-a reprezentat ţara cu demnitate atât la echipa naţională cât şi la echipele de club din străinătate. 

Toţi cei care am interactionat cu el am cunoscut un 

Om drept, de mare nădejde, cu suflet blând şi cu dragoste pentru cei din jurul lui!

Free Vasili !!", a transmis oficialul Stelei Bucureşti, George Ogăraru, pe pagina personală de Facebook. 

De altfel, în perioada petrecută la CSA Steaua, Vasili Hamutovski le-a spus celor din club care e relaţia lui cu puterea de la Minsk

 

Afla mai multe despre: george ogăraruvasili hamutovskivasili hamutovski arestat 

viewscnt
Articole similare