Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acoperişul de pe National Arena a ajuns să fie închis cu ajutorul alpiniştilor utilitari, deşi a costat enorm. Anunţul făcut de Primăria Bucureşti

Acoperişul de pe National Arena a ajuns să fie închis cu ajutorul alpiniştilor utilitari, deşi a costat enorm. Anunţul făcut de Primăria Bucureşti

Fotbal intern

Comentarii

Acoperişul mobil de pe National Arena a ajuns să fie desfăşurat manual, cu ajutorul alpiniştilor utilitari, deşi el a fost proiectat să se închidă şi să se deschidă automat. Primarul Nicuşor Dan anunţă că acoperişul intră în reparaţii.

National Arena este în continuare cel mai scump stadion care s-a construit vreodată în România, cu o investiţie care a atins 234 de milioane de euro.

Stadionul a fost inagurat în 2011, dar, de-a lungul timpului, în ciuda costurilor foarte mari, s-a confruntat cu o mulţime de probleme. Una dintre ele a fost cu acoperişul mobil.

Acoperişul de pe National Arena, un şir lung de probleme

Au trecut aproape 11 ani de când Arena Naţională a fost inaugurată, după o investiţie care a ajuns la 234 de milioane de euro. Nici până în prezent, recordul n-a fost doborât.

National Arena este similar cu Deutsche Bank Park, din Frankfurt, inaugurat în 2005, dar stadionul din Bucureşti are 7.000 de locuri în plus.

Comparate, construcţia Deutsche Bank Park a costat în 2005 aproximativ 150 de milioane de euro, în timp ce National Arena - inaugurată în 2011 - a avut nevoie de o investiţie de 234 de milioane de euro.

În ciuda preţului plătit pentru construcţie, stadionul s-a confruntat de-a lungul timpului cu mai multe probleme. Printre ele, cele cu acoperişul retractabil.

De multe ori s-a întâmplat ca acoperişul să nu poată fi tras, deşi condiţiile meteo o impuneau.

Primele probleme au apărut încă din decembrie 2011, la doar 3 luni de la inaugurare. Atunci, la meci din Cupa UEFA, FCSB a vrut să tragă acoperişul la un meci cu AEK Larnaca, dar n-au primit acceptul organizatorilor.

Aceştia au transmis că acoperişul îşi pierde garanţia dacă este desfăşurat la temperaturi de sub 7 grade Celsius.

Nicuşor Dan anunţă că acoperişul de pe National Arena va intra în reparaţii

Primarul Bucureştiului susţine că acoperişul a avut de suferit din cauza neglijenţelor de care a avut parte încă din anul inaugurării.

Nicuşor Dan susţine că acum acoperişul este defect şi a fost nevoit să apeleze la alpinişti utilitari pentru a-l desfăşura, atunci când a fost necesar, deşi el are un sistem automat de tractare.

”Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului.

Conform contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică. De asemenea, personalul autorizat va beneficia de instruire de specialitate pentru operarea acoperişului retractabil şi a cubului video de pe arenă.

Firma AUROCON ROMANIA SRL, care se va ocupa de mentenanţă, are peste 25 de ani de activitate în domeniu şi a realizat automatizarea acoperişurilor mobile pentru Stadionul BC Place - Vancouver, Canada, Dubai Mall – Dubai, Emiratele Arabe Unite, castelul Josefsburg - Kufstein, Austria, arenele de tenis Rothenbaum - Hamburg, Germania”, a anunţat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

20 de milioane de euro ar fi costat doar acoperişul de pe National Arena.

Afla mai multe despre: national arena 

viewscnt
Articole similare