Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | Dinamo a fost vândută. Cine sunt noi patroni ai clubului. Dorin Şerdean a acceptat oferta făcută de ei

ALERTĂ | Dinamo a fost vândută. Cine sunt noi patroni ai clubului. Dorin Şerdean a acceptat oferta făcută de ei

Dinamo București

Comentarii

Dinamo s-a fost vândută către firma Red&White, care-i are ca acţionari pe Andrei Nicolescu (60%) şi Eugen Gheorghe Voicu (40%).

Dinamo începe un nou capitol în istoria sa. Potrivit prosport.ro, Dorin Şerdean - acţionarul majoritar al clubului din Ştefan cel Mare, a acceptat oferta primită de la firma Red&White.

Tranzacţia ar urma să fie anunţată oficial în cursul zilei de sâmbătă, printr-o conferinţă de presă.

Dinamo a fost vândută către compania Red&White

Firma Red&White n-ar în spate prea multă istorie. Ea a fost înfiinţată în octombrie 2022 şi îi are acţionari pe Andrei Nicolescu şi Eugen Gheorghe Voicu.

De altfel, foarte probabil, a fost înfiinţată tocmai cu scopul de încerca să devină acţionar majoritar al lui Dinamo

Potrivit ProSport, în spatele companiei s-ar ascunde şi alţi oameni de afaceri, care însă nu şi-au dorit prea multă publicitate.

Cât despre acţionarii din acte, Andrei Nicolescu este unul dintre prietenii lui Ovidiu Burcă - antrenorul lui Dinamo - şi s-a făcut cunoscut după ce a devenit acţionar la Rapid, unde a ocupat şi postul de vicepreşedinte.

Pe de altă parte, Eugen Voicu este cel care a înfiinţat compania Certivest, unde este acţionar majoritar. Certivest este cea mai mare societate independentă din România de administrare a investiţiilor, mai scrie ProSport.

Administratorul Red&White este Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo şi cel care a promis că va reuşi să aducă noi investitori la club.

Dinamo are urgent nevoie de 1,5 milioane de euro

Prima provocare pentru noii patroni ai lui Dinamo este să achite datoriile urgente ale clubului.

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a declarat în urmă cu mai bine de o lună că echipa are nevoie până în luna aprilie de 1,5 milioane de euro.

”Termenul limită e 30 aprilie. Până atunci trebuie plătite datoriile pentru a lua licenţa. Vorbim de 1 milion de euro.

Pe lângă această sumă, e nevoie de bani şi pentru cheltuielile curente. De acum şi până la 30 aprilie avem nevoie de 1,5 milioane de euro pentru a funcţiona. Altfel, riscăm să nu luăm licenţa”, a spus Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948.


Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare